fbpx

Папа Римський виявив бажання відвідати Україну

4 червня на внутрішньому подвір’ї Апостольського палацу у Ватикані відбулася зустріч між Папою Римським та дітьми з багатьох країн світу в рамках ініціативи «Дитячий притвор», пише Vatican News.

Серед 160 дітей, які брали участь у зустрічі, були теж біженці з України. Вони запросили Папу Франціска відвідати їхню батьківщину.

«Мене звати Захар, я – з України. Я не маю запитання, але радше прохання: чи Ви можете поїхати в Україну, щоби врятувати всіх дітей, які там страждають?», – таке запитання Папі поставив один з учасників зустрічі.

Відповідаючи на запитання Захара, Папа сказав: «Я радий тебе бачити: я багато думаю про дітей в Україні, а тому відправив деяких кардиналів з допомогою і щоб вони виразили близькість з усіма людьми, але насамперед, з дітьми. Я маю бажання поїхати в Україну, але мушу дочекатися слушного моменту, щоб це зробити, розумієш? Бо не є легко ухвалювати рішення, які можуть більше зашкодити всьому світові, ніж допомогти. Я повинен знайти слушний час, щоб це зробити. Наступного тижня я зустрінуся з представниками уряду України, які приїдуть, щоб поговорити, також і про мій евентуальний візит. Побачимо, як буде».

Нагадаємо, що за минулі місяці Понтифіка запрошували до України президент Володимир Зеленський, мер Києва Віталій Кличко, верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук та амбасадор України у Ватикані Андрій Юраш. Останній повідомив інформаційній аґенції Reuters, що у нього, на жаль, поки що немає жодних подробиць майбутньої зустрічі з представниками української влади, про яку згадував Папа Римський, пише Збруч.

Фото: Збруч.

06/05/2022

You cannot copy content of this page