fbpx

Печериці, фаршировані куркою і сиром, в духовці

Сьогодні ми приготуємо просто шалений смачні печериці, які нафаршіруем куркою і запекти під сирною скоринкою в духовці. Такі грибочки можна приготувати на вечерю або на святковий стіл, наприклад, до 23 лютого, 8 березня, до Дня закоханих, на День народження, Великдень, Новий рік та інші свята – рецепт простий і універсальний, але при цьому дуже-дуже смачний. Грибочки виходять смачні, соковиті і ніжні, а під час запікання утворюється смачний вершково-грибний соус.

Інгредієнти:

  • печериці (великі) 6 шт
  • філе курки або індички 150 г
  • цибуля 1 маленька шт
  • часник 1-2 зубчики
  • кріп 1-2 гілочки
  • сир 100-150 г
  • вершки (30%) 150 мл
  • сіль за смаком, мелений перець за смаком, олія для смаження.

Покроковий рецепт:

Великі печериці обполіскувати прохолодною водою, як бачите, гриби у мене досить великі, краще для фарширування підбирати саме такі.

У грибів акуратно викручує ніжки. Можна також зрізати трохи м’якоті по краю капелюшки, щоб вмістилося більше начинки, але це не обов’язково.

Ніжки печериць дрібно нарізаємо.

Куряче філе нарізаємо маленькими кубиками.

У сковороді розігріваємо олію разом з вершковим. Викладаємо капелюшки печериць і обсмажуємо з двох сторін до легкого золотистого кольору.

Перекладаємо печериці в форму для запікання, солимо до смаку.

У сковороду, де обсмажувалися печериці, додаємо шматочок вершкового масла і викладаємо дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо близько 1-2 хвилин. Додаємо рубаний часник. Кладемо нарізані ніжки печериць, перемішуємо і обсмажуємо приблизно 2-3 хвилини. Додаємо куряче філе, можна взяти філе індички, і обсмажуємо 1-2 хвилини. Вливаємо вершки і тушкуємо на слабкому вогні близько 15 хвилин, до м’якості м’яса. В кінці солимо і перчимо до смаку. І додаємо рубаний кріп.

Начинка готова, наповнюємо начинкою капелюшки печериць. Зверху посипаємо сиром, за бажанням, можна посипати в самому кінці, хвилин за 5 до готовності, щоб він тільки розплавився – це на ваш розсуд. І запікаємо при температурі 180 градусів близько 15-20 хвилин.

Гриби під час запікання дадуть сік, який в поєднанні з вершками, курочкою, вершковим маслом утворюють дуже смачний вершково-грибний соус.

Грибочки вийшли дуже смачні, соковиті і ніжні, соус теж! Обов’язково приготуйте! Смачного!

You cannot copy content of this page