fbpx

Перед своєю cмepтю моя бабуся розповіла мені 12 речей, які я неодмінно перекажу нащадкам

Дванадцять надихаючих порад від бабусі, які вона залишила своїм нащадкам перед відходом у світ інший.

Коли моя бабуся помepла кілька років тому у віці 90 років, вона залишила мені коробку різних речей з її будинку, які, вона знала, я оціню через роки, коли виросту. Серед всього іншого, там був старий журнал в шкіряній палітурці, якому вона дала дуже влучну назву: «Журнал Натхнення».

У другій половині свого життя вона записувала в цей журнал свої ідеї, думки, цитати, тексти пісень та інші речі, які хвилювали її. Вона читала уривки з цього журналу мені, коли я підросла, а я слухала і задавала запитання. Я щиро вірю, що частина тієї мудрості, яка зараз є у мене, вона передала мені, коли я була молодою.

Сьогодні я хочу поділитися з вами деякими з цих надихаючих уривків. Я зробила все можливе, щоб упорядкувати, відредагувати і зібрати суть в 12 пунктів.

Читайте також: У мене є тільки одна порада стосовно чоловіків, яку дам своїй дочці

Насолоджуйтесь!

  • Вдихайте майбутнє, видихайте минуле. Не має значення, де ви, і через що вам доведеться пройти, завжди вірте, що є світло в кінці тунелю. Ніколи не чекайте, не припускайте і не вимагайте. Просто робіть те, що ви можете зробити, а решта хай буде так, як буде. Тому що, як тільки ви зробите те, що можете, відбудеться те, що повинно було статися, або ви побачите наступний крок, який потрібно зробити.
  • Життя може бути простішим. Просто сфокусуйтеся на якійсь одній речі. Ви не повинні робити все відразу, і ви не повинні робити все прямо зараз. Дихайте, живіть, і робіть те, що прямо перед вами. Те, що ви вкладете в життя, життя віддасть вам через деякий час.
  • Нехай інші беруть вас такими, якими ви є, або не приймають зовсім. Говоріть правду, навіть якщо ваш голос тремтить. Будучи собою, ви принесете красу туди, де її ще не було в світі. Ідіть впевнено своєю стежкою, і не чекайте від інших розуміння вашого шляху, особливо, якщо вони не знають, куди ви йдете.
  • Ви не та людина, якою ви були раніше, і це нормально. Ви пройшли через численні злети і падіння, щоб стати тим, хто ви зараз. За минулі роки сталося багато всього, що змінило ваші погляди, піднесло вам уроки і змусило вас зміцніти духом. Час йде, і ніхто не стоїть на місці, але деякі люди все одно будуть говорити вам, що ви змінилися. Дайте відповідь їм: «Звичайно, я змінилася. Так завжди відбувається в житті. Але я все та ж людина, просто трохи сильніша, ніж була раніше».
  • Все, що відбувається, допомагає нам рости, навіть якщо це важко зрозуміти зараз. Обставини будуть весь час направляти, змінювати і удосконалювати вас. Тому, що б ви не робили – продовжуйте сподіватися. Найтонша нитка перетвориться в найміцнішу мотузку. Дозвольте надії стати вашим якорем, повірте в те, що це ще не кінець вашої історії, і що відплив зміниться припливом, який в кінцевому підсумку принесе вас до тихих берегів.
  • Не прагніть бути багатим, прагніть бути щасливим. І коли ви станете старшими, ви будете бачити цінність речей, а не їх ціну. Зрештою ви прийдете до розуміння того, що кращі дні, це ті, в які ви посміхаєтеся без будь-якого екстраординарного приводу. Цінуйте моменти і будьте вдячні за них, не шукаючи нічого, нічого більше. В цьому і є суть справжнього щастя.
  • Будьте рішучими і життєрадісними. Зрозумійте, що велика частина ваших страждань і невдач обумовлені не обставинами, а вашим ставленням до них. Посміхніться тим, хто заздрить вам і намагається нашкодити, покажіть їм що те, чого не вистачає в їхньому житті, вони ніколи не зможуть відібрати у вас.
  • Будьте уважні до тих, хто вам дорогий. Іноді, коли кохана людина говорить: «Я в порядку», потрібно поглянути їй в очі, міцно обійняти і сказати: «Я ж знаю, що ні». І не потрібно турбуватися, якщо вам здається, що деякі люди згадують про вас, тільки коли ви їм потрібні. Знаходьте задоволення в тому, що для інших людей ви, як маячок світла, до якого вони йдуть, коли їхнє життя оточує темрява.
  • Іноді ви повинні відпустити людину для того, щоб вона змогла рости. Тому що головне в її житті не те, що ви робите для неї, а те, чого ви навчили її робити для самої себе, щоб стати успішною.
  • Іноді, щоб отримати результат, вам потрібно відділити від себе людей, які не поділяють ваші інтереси. Це дозволить звільнити місце для тих, хто підтримує вас у вашому баченні себе. Це відбувається мимоволі в міру вашого зростання. Коли ви дізнаєтеся хто ви, і чого ви хочете, ви почнете розуміти, що люди, яких ви знали, не завжди дивляться на речі так, як ви. Так ви можете зберегти прекрасні спогади, і дозволите собі рухатися далі.
  • Краще обернутися назад і сказати, «Я не можу повірити, що зробив це», ніж сказати, «Мені шкода, що я зробив це». Зрештою, люди в будь-якому випадку будуть осуджувати вас. Тому не треба жити все життя, намагаючись справити враження на інших. Живіть, щоб справити враження на себе. Любіть себе настільки, щоб не знижувати свій рівень для інших.
  • Якщо ви чекаєте на щасливе закінчення, але не бачите його, можливо, прийшов час, щоб шукати новий початок. Подивіться на себе з боку і прийміть той факт, що ви теж маєте право час від часу робити помилки. Тільки так ви вчитеся. Сильні люди – це ті, які сміються над проблемами щирим сміхом – вони билися в важкому бою. Вони посміхаються, тому що знають, що не дозволять нічому тягнути їх вниз, вони будуть рухатися до нового початку.

За матеріалами.

Опубліковано 7 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page