fbpx

Переговори про розблокування постачань зерна перебувають у фінальній фазі – Кулеба

Україна готова експортувати зернові на міжнародний ринок і готова до реальних кроків щодо розблокування постачань, – про це глава МЗС України розповів виданню EI Pais.

“Ми за два кроки від домовленості з Росією. Необхідно вирішити питання безпеки, пов’язані з позицією Росії. Ми у фінальній фазі й зараз все залежить від РФ. Якщо вони справді захочуть, то скоро почнеться експорт зерна. Якщо вони використають це, щоб продовжувати грати у свої “Голодні ігри”, вони продовжуватимуть наполягати на важливості переговорів”, – сказав Кулеба.

Міністр доволі скептично оцінив позицію Російської Федерації щодо розблокування українських портів.

“Вони хочуть показати країнам Африки та Азії, що хочуть позбавити їх від нестачі їжі. Але правда і в тому, що Росія не зацікавлена, щоб Україна експортувала, тому що вони знають, що якщо ми будемо експортувати, то отримаємо дохід від міжнародних ринків, і це зробить нас сильнішими”, – сказав він.

Також МЗС підтвердило проведення 13 липня чотиристоронніх переговорів у Стамбулі за участі України, Туреччини, ООН і Росії щодо вивезення українського зерна. Перед цим президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган мав телефонні розмови з Владіміром Путіним і Володимиром Зеленським з цього приводу і необхідності створити Гуманітарні коридори у Чорному морі.

Фото: Лівий Беріг.

07/13/2022

You cannot copy content of this page