fbpx

“Перехід України на літній час”: аcтролог попередив про нeбeзпeку

В Україні перевели на годину назад годинники.

Так, о 6:50, коли в столиці, тільки-но з’явилися перші промені сонця, то в Луганську воно світило вже 40 хвилин. При цьому в Ужгороді світанок настав тільки за півгодини після Києва, а від Луганська аж за годину – о 7:20.

Україна 30 років намагається наздогнати Сонце за вказівкою згори. Чиновники пояснюють все економією електрики, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Цієї ночі стрілки годинника розділили світ буквально навпіл: на тих хто, їх крутить двічі на рік, і тих, хто цього не робить. Сім років тому народний депутат від Партії регіонів Олег Надоша ініціював перехід України на літній або московський час. Такого повороту стрілок українці не сприйняли, бо, коли на Сході вже білий день, на Заході ще темрява. Йти на роботу та вести дітей до школи глухої ночі бажаючих не знайшлося. Тоді це рішення скасували і крутити годинники туди-сюди продовжили.

За Грінвичем 95% території України входить у другий часовий пояс, а центр проходить точно через Київ. За межами тільки частина Закарпаття на заході, частина Донецької, Луганської та Харківської областей на сході.

Астролог Влад Росс переведення годинників відверто зневажає навіть не тому, що потрібно прокидатися на годину раніше, а з професійної точки зору. На його думку, розташування планет і час в астрології тісно переплітаються. Він переконаний, що найменший зсув може кардинально змінити не тільки долю окремої людини, а й цілої країни.

Знавець планет наводить приклад Китаю. Там не крутять стрілки вже понад півстоліття і не зважають на кількість часових поясів по країні. Скрізь годинник тікає за єдиним пекінським часом.

“Тепер Китай став єдиним. Просувається в нашому світі дуже далеко і швидко. Індія відповідно до Грінвича. Це свідчить про те, що країна буде завжди жити ірраціонально і не досягне жодних успіхів. А наймістичніший Непал -5,45 хвилин від Гринвича”, – розповідає Росс.

Щоб зменшити містичний вплив годинних стрілок на долю України, Росс радить парламентарям та урядовцям залишити все, як було до цієї ночі та закріпити природній для України зимовий час навічно.

“Було б непогано, якби Україна повернулась на зимовий час і ніколи не переходила на літній. Тим самим ми не будемо співпадати за часом з Росією, а будемо постійно співпадати з Заходом. І навіть таким містичним шляхом ми будемо ближче до Заходу”, – додав астролог.

Тим більше, що захід теж дивиться у напрямку скасування літнього часу. Буквально місяць тому у Європарламенті розглядали це питання з подачі Фінляндії. Фіни відкрито поскаржилися, що зміна часу погано впливає і на сон, і на продуктивність роботи, а також призводить до серйозних проблем зі здоров’ям. Скарги уважно заслухали, проголосували “за” та відправили резолюцію на розгляд до Єврокомісії. Тепер вже там мають вирішувати.

Анатолій Бондарчук – професор Одеського політехнічного університету і фактично єдиний фахівець в Україні, який порахував економічний ефект від переходу на літній час у кіловаттах і грошах.

У першу чергу, як вважає Бондарчук, виграє населення, яке просто змушене економити електроенергію. Загалом українці витрачають 135 мільярдів кіловатт на рік. Переведення стрілок допомагає зекономити близько мільярда кіловатт струму і більше ніж півтора мільярди гривень. Щоправда, заощадження максимум на кожну людину в країні складає 40 гривень.

При цьому у Міністерстві з економічного розвитку відсутні розрахунки від переведення годинників. Оскільки такий порядок часу діє не одне десятиліття, дуже важко, зазначають в листі-відповіді, буде перелаштувати транспорт, розрахунки в банках та енергетичну систему.

Наразі складається враження, що збереження сезонного часу та переведення годинників – це радше усталена традиція. Не так вже й багато доказів, що державі вдається економити електроенергію та гроші.

Медики радять, навіть якщо сьогодні ляжемо спати на 15 хвилин раніше, завтра прокинутися буде набагато легше. Слід пристосуватись, бо шансів на те, що зможемо нарешті дотиснути депутатів і скасувати цей штучний літній час дуже мало. Якщо Європа перестане крутити стрілки туди-сюди, то на це є шанси і в Україні.

You cannot copy content of this page