fbpx

Перелік продуктів, якими не варто лікуватися при застуді

Осінь – пора застудних захворювань. То ви погано одягнетесь і перемерзнете. То ви забудете парасолю та змокнете. Захворіти дуже просто. Звичайно ж, більшість із нас не буде звертатися одразу до лікаря, а займеться самолікуванням. До вашої уваги перелік продуктів, які не допоможуть при застуді, пише Радіо Максимум

Нагадуємо, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

Малина та малинове варення

Вважається, що цей продукт підходить для лікування застуди та грипу. Але не варто забувати, що малинове варення, попри кількість вітамінів, має ще й зігрівальну властивість. Коли температура тіла піднімається вище 37,8 градуса, поїти хворого малиною терапевти НЕ рекомендують. І не варто забувати, що малина – один із найсильніших алергенів.

Читайте також: НЕ БЕРІТЬ НА СЕБЕ ГPIХ: ЧИ МОЖНА ПЕРЕХРЕСТИТИ ДИТИНУ З ІНШИМ КУМОМ?

Цитрусові

Апельсини та лимони можуть нашкодити, вважають лікарі. Кислоти, що містяться в цих фруктах, порушують засвоєння аспірину. Крім того, активне кисле середовище негативно впливає на слизову.

Гарячий чай

Фахівці рекомендують відмовитися від нього. Краще відкласти гарячі напої вбік, адже стан здоров’я може погіршитися. І не додавайте до гарячого чаю мед, щоб останній не втратив свої корисні властивості. Краще з’їжте ложку меду: так буде більше користі.

Курячий бульйон

Його можна пити лише за умов, що він зварений з домашньої курки. Магазинна птиця може містити антибіотики, які не посприяють одужанню. Фахівці рекомендують витягати з курки кістки, адже в них накопичується найбільше потенційно небезпечних сполук.

You cannot copy content of this page