fbpx

Перестаньте гнатися за щастям, ви робите лише гірше!

Ми хочемо бути щасливими і кожен день отримувати задоволення від усього, що робимо. Боїмося як вогню негативних емоцій і старанно їх уникаємо. Але отримуємо зворотний ефект – постійна гонитва за щастям сильно затьмарює наше життя. Про це Леoн Xо, засновник ресурсу Lіfehаck.

У чому сенс щастя? Для мене це почуття схоже на смакування улюбленої страви. Не варто їсти її щодня у великих кількостях, інакше можна швидко пересититися. А ось якщо ласувати зрідка і смакувати кожен шматочок, можна отримати справжню насолоду. Пам’ятайте: лише відчувши печаль, розумієш, що значить бути щасливим.

Помилка думати, що інші завжди щасливі

Найчастіше ми бачимо лише ту частину життя друзів і знайомих, яку вони готові показати. Соціальні мережі створюють оманливу картинку ідеального життя: щасливого материнства, улюбленої роботи, прекрасного шлюбу. Логічно, що ми дивуємося, чому самі не можемо бути щасливими цілодобово.

Чому материнство виявилося важким випробуванням? Робота вимотує фізично і морально? Куди пішла романтика перших місяців спільного життя? У дитинстві казки привчали нас гнатися за «довго і щасливо», тепер це роблять соціальні мережі. Вони створюють спотворене уявлення про незмінне щастя інших.

Нам завжди чогось не вистачає

Ніхто не живе досконалим життям, навіть найгламурніші знаменитості і найбагатші мільярдери. У всіх бувають труднощі і проблеми. І коли вони трапляються, ми фокусуємося на негативних переживаннях.

Я зіткнувся з незліченною кількістю невдач, коли запускав сайт Lіfehаck. Деякі з них могли «поховати» мою компанію. Але в підсумку я зрозумів, що без падінь немає злетів. Мені потрібні були тижні, місяці і роки, щоб пройти через всі випробування. Сьогодні багато хто з цих «дуже великих проблем» я згадую з посмішкою: якими нікчемними вони були. І тепер я розумію, що робота над ними допомогла мені відчути щастя їх подолання.

Просто живіть повним життям

Спроби «зловити» щастя неминуче дають зворотний ефект. Воно приходить саме – коли ми вирішуємо, якими хочемо бути, і йдемо по обраному шляху. І необхідність щосили намагатися бути щасливим відпадає. Але важливо день за днем ​​і рік за роком йти до намічених цілей через ланцюжок злетів і падінь. Цей шлях ніколи не закінчується. І все ж бажати відчуття щастя для нас природно. Що з цим робити?

По-перше, визначтеся, яким хочете стати, і зробіть крок в цьому напрямку. Придумайте велику мрію і рухайтеся вперед.

По-друге, перестаньте думати, ніби ідеальне життя без турбот і проблем і є щастя. Особисто я був би нещасний, якби все у мене йшло гладко. Нам потрібно відчувати біль, проходити через труднощі, піклуватися про інших і допомагати близьким, які стикаються з проблемами. Якби життя було ідеальним, ми б не змогли співпереживати людям. Якби життя було досконалим, ми б не стали тими, ким стали.

Читайте також: «Мені в житті не щастило з самого моменту мого зaчаття…»: історія про те, чому нам в житті не щастить

Щоб бути по-справжньому щасливим, перестаньте гнатися за постійним щастям. Це здається парадоксом. Кожного з нас чекають злети і падіння, хвилини відчаю і хвилини радості. Щастя – це чергування позитивних і негативних подій.

По-третє, навчіться бути вдячними. Не зациклюйтеся на нинішніх неприємностях. Замість цього згадайте, як в минулому вам чогось не вистачало. Коли у мене щось не виходить, я подумки повертаюся в 2005 рік. Я тоді не розумів, чим хочу займатися. У мене не було ні мети, не мотивації. Я відчував себе абсолютно втраченим. Але потім я придумав свій ресурс. І сьогодні розумію, що в той момент був щасливий, хоча і не усвідомлював цього. Деякі речі ми сприймаємо як само собою зрозумілі і не дякуємо долі за них. Але іноді потрібно побачити темряву, щоб стати вдячними за світло.

Щастя і печаль завжди йдуть поруч

Ваше життя буде наповнене неймовірними радісними моментами. У ньому буде багато щасливих сліз і смішних історій, перемог і подолань, знахідок і звершень. Але також вас чекає багато серйозних випробувань, втрат, проблем, безсонних ночей, відчуття порожнечі і розгубленості. Це і є життя.

Перестаньте намагатися бути щасливими щодня. Не уникайте сумних моментів і труднощів. Віддавайтеся їм цілком, щоб потім смакувати щастя як вишукану страву. Усвідомлюйте прихований сенс і позитивних, і негативних подій. Живіть повним життям. Адже це і означає бути щасливим.

Поділися з друзями !!!

За матеріалами.

Опубліковано 26 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page