fbpx

Перестрахувалися – Україна імпортувала електроенергію з Європи

27 жовтня «Енергетична компанія України» повідомила про тестову імпортну поставку електроенергії з Європи (зі Словаччини). В компанії озвучили об’єм – 1 МВт.

Цю процедуру було зроблено для того, щоб в разі дефіциту генеруючих потужностей після обстрілів росією об’єктів критичної інфраструктури, компанія змогла забезпечити електропостачання споживачам.

Генеральний директор АТ “ЕКУ” Віталій Бутенко каже, що стале проходження опалювального сезону під загрозою через постійні ракетні обстріли окупантами енергетичної інфраструктури.

«Технічна можливість імпортувати електроенергію з Європи в Україну – це ще один інструмент стабілізації роботи нашої енергосистеми. Ми повинні бути готові до його впровадження”, – сказав він.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна не має браку потужностей в енергосистемі, а ці відключення потрібні для ремонту інфраструктури. Він схвалив можливість запросити аварійну допомогу в країн Європи, з якими Україна тепер має єдину енергосистему.

Українців й надалі просять щоденно закликають секономити електроенергію, а в пікові години навантаження (з 17:00 до 23:00) скоротити використання енергозатратних приладів: електрочайники, пральні машини, мікрохвильовки, телевізори, пилососи, телевізори та комп’ютери.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page