fbpx

Перевірені та ефективні маски для бездоганної шкіри навколо очей: топ-15

Повіки – єдина область шкіри людини, в якої немає зволожуючих залоз, а також в ній мало м’язових волокон і жирової тканини. Саме тому вона вимагає особливого догляду.

Щоб попередити виникнення зморшок і втрату повіками еластичності важливо вміти правильно знімати косметику. Для цього на прикриті повіки наноситься невелика кількість спеціального крему, краще напіврідкого, потім вологим ватним диском знімається туш (диск рухається від низу до верху.)

Залишки туші між віями знімаються рухом від зовнішнього кута ока до внутрішнього. Косметика з нижніх повік знімається в тому ж напрямку. Після вмивання добре промити повіки чайною заваркою.

Маски для шкіри навколо очей з петрушкою

1. Маска із зелені петрушки і сметани.

Змішайте 2 чайні ложки сметани з 1 чайною ложкою дрібно посіченої зелені петрушки. Нанесіть маску на шкіру навколо очей, зверху накрийте вологими ватними тампонами. Змийте через 15 хвилин теплою водою.

2. Маска з петрушки з маслом або маргарином.

Змішайте 10 грам дрібно нарізаної петрушки з 20 грамами маргарину або вершкового масла.

3. Маска із зелені петрушки.

Просто нанесіть подрібнену зелень петрушки на повіки, накрийте вологими ватними тампонами і залиште на 15 хвилин. Змийте теплою водою.

4. Маска для повік з кореня петрушки.

Ця маска допоможе при набряку шкіри повік. Потріть на дрібній тертці корінь петрушки, накладіть отриману кашку на повіки на 15-20 хвилин.

Маски для шкіри навколо очей з картоплею

Ці маски прибирають синці під очима і живлять шкіру.

5. Маска з відвареної картоплі.

Найпростіше – відварити картоплину в мундирі, почекати поки вона охолоне. Коли картопля стане просто теплою, розріжте її ножем на дві частини і на 30-40 хвилин покладіть на очі.

6. Маска з сирої картоплі, молока і муки.

Натріть вимиту НЕ чищену картоплю на дрібній тертці. Змішайте 2 чайні ложки отриманої маси з 1 столовою ложкою молока і двома чайними – борошна. Нанесіть отриману суміш на шкіру навколо очей на 15-20 хвилин.

Читайте також: Зробіть це і ваша шия більше не видаватиме ваш вік

Маски для повік з меду

7. Медова маска для повік при сухій шкірі.

Змішайте одну чайну ложку меду з яєчним жовтком. Нанесіть на шкіру повік і залиште на 10 хвилин.

8. Медова маска для повік від зморшок.

Змішайте дві чайні ложки меду з двома ложками вівсяних пластівців і ложкою міцного чаю. Додайте води, щоб маска отримала необхідну густоту. Підігрійте отриману суміш на пару, щоб розпарити пластівці. Нанесіть на шкіру навколо очей на 20 хвилин. Змивайте маску спочатку теплою, потім прохолодною водою. Зволожите шкіру кремом.

9. Медово-сирна маска для повік.

Змішайте 1 чайну ложку меду, 2 столові ложки сиру із столовою ложкою вершків або декількома краплями оливкової олії. Нанесіть на шкіру навколо очей на 15 хвилин.

Інші рецепти масок для шкіри навколо очей

10. Кольорова маска.

Розім’яти стиглий персик і додати в отриману кашку ложку вершків, сметани, молока або крохмалю.

11. Бананова маска.

Стиглий банан розімніть в кашку, змішайте з чайною ложкою молока і нанесіть на шкіру повік на 10-15 хвилин.

12. Вівсяна маска.

Ця маска заспокоїть подразнену шкіру і розгладить ніжну суху шкіру. Змішайте 2 ложки вівсяних пластівців з 4 ложками молока або вершків. Коли пластівці розбухнуть, розділіть їх на 2 частини і кожну загорніть в марлю. Покладіть приготовані компреси на очі на 20 хвилин.

13. Маска для шкіри повік з полуниці.

Ця домашня маска живить і розгладжує шкіру навколо очей. 2-3 ягоди полуниці розімніть вилкою до стану густої маси і змішайте з чайною ложкою меду. Загорніть отриману маску в марлю і покладіть на очі на 20 хвилин. Після зняття маски протріть шкіру змоченим в молоці ватним тампоном.

14. Маска з квашеної капусти.

Загорніть капусту в марлю і покладіть на повіки. Полежіть з нею 15-20 хвилин в темному приміщенні.

15. Маска із свіжої капусти.

Дрібно наріжте капусту, загорніть в марлю і покладіть на очі на 15-20 хвилин.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page