fbpx

Перш за все Ти повинна бути дружиною, а вже потім мамою

Багато хто з матусь думає,  що у них вже є дитина, найголовніша людинка в їх житті, тому не потрібно витрачати нерви на налагодження відносин з чоловіком.

Пам’ятаєте той час, коли були тільки ви і ваш чоловік, шалено закохані, удвох проти всього світу? Напевно так, як і я, тому що у мене цей стан триває. Але все трохи змінилося, тому що ми чекаємо нашого первістка.

Я помітила, що змінилася: у мене все почало обертатися навколо дитини, а не навколо чоловіка і наших відносин, і це змусило мене задуматися про мої пріоритети.

Я бачила різних мам, навіть свою маму, які настільки застрягли в дітях, що їхні чоловіки здавалися лише додатком до родини, а не головними в ній. Напевно так думають багато матусь, у яких починаються проблеми з чоловіками: вони думають, що у них вже є дитина, найголовніша людинка в їх житті, так що не потрібно витрачати нерви на налагодження відносин з чоловіком.

Я знаю, що це важко – виховувати дітей і бути турботливою дружиною, але я також знаю, що важливо ставити ваш шлюб, відносини з чоловіком на перше місце в житті.

Це означає, що іноді ви повинні бути в першу чергу дружиною, а вже потім матір’ю. І це найкраще, що ви можете зробити не тільки для чоловіка, але і для себе, і для дітей. Ось кілька на те причин.

Він дійсно був першим. Ваші відносини з чоловіком – це головна складова, фундамент, на якому виросла ваша прекрасна сім’я. І це те, що буде її підтримувати, допомагати їй виживати у важкі часи, бо ж який будинок довго встоїть без фундаменту?

Люблячі мама і тато, які глибоко люблять один одного – це те, що заслуговує і чого потребує кожна дитина. І у вас може бути так, якщо ви приділяєте час найособливішому чоловікові в своєму житті.

Ваші діти помітять це. Я завжди особливо захоплювалася моїми батьками через те, що вони намагалися щотижня ходити на побачення один з одним. Ні, це не був похід в ресторан, квіти і романтика як на початку закоханості. Вони просто йшли з дому удвох, навіть на невелику прогулянку в парку. І хоча я була дуже маленькою, мені це сильно запам’яталося.

Діти помічають набагато більше, ніж ми думаємо, вони помічають відносини між татом і мамою. І ставлячи ваші особисті відносини на перше місце, ви показуєте аналогічний приклад своїм дітям, як це повинно бути в сім’ї. До того ж, це заспокоює дітей і дає більшу впевненість, що батьки будуть разом і не розлучаться, як можливо, батьки багатьох їхніх однокласників. Це дуже важливо для їх фізичного та емоційного здоров’я.

Ви не можете бути хорошою мамою, якщо ви погана дружина. Будемо чесними, якщо у вас проблеми в стосунках з чоловіком, це відіб’ється на тому, як ви будете поводитися з дітьми.

Міцні відносини з чоловіком підуть на користь не тільки вам, вашу любов відчують і діти. Це найкраще, що ви можете зробити для своєї сім’ї.

За матеріалами.

Опубліковано 18 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page