fbpx

Перше соціальне ательє в Івано-Франківську шиє для військових, переселенців та людей у скруті

В Івано-Франківську 27 вересня відкрили перше соціальне ательє за підтримки міжнародних організацій: 10 професійних швейних машинок кравчиням передали з Угорщини. І за цей час, кравчині зшили 69 спальних мішків для бійців, ще 85 готують до відправлення – хвалиться голова правління центру “Еталон” Леся Аронець.

“Одне замовлення ми вже відправили й дуже тішимося, що хороші відгуки. Тому що ми брали за основу норвезьку модель спального мішка. Докупляли для нього всі необхідні деталі. Зворотний зв’язок був дуже хороший”, — розповідає Леся Аронець.

Кравчиня Марія Зінько каже, що вони також зшили 200 комплектів постільної білизни для вимушених переселенців, які зараз проживають на Івано-Франківщині. Тепер закупили тканину для ще 150 комплектів постільної білизни для центру компактного перебування переселенців.

Якщо є замовлення від людей, які опинилися в скруті, то вони надають суттєві знижки.

“Ательє наше спрямоване на людей, які тимчасово переселені, та тих, хто втратив роботу. Ми даємо їм знижку у 20%. Я вважаю, враховуючи наш час, — це достатньо”, — каже Марія Зінько.

Тим, хто хоче навчитися шити, ательє проводить безкоштовні курси. Так, Оксана Стрілець, яка жила у Харкові скористалася цією можливістю.

“Повідомлення про навчання швейної майстерності я побачила в Telegram. Мене зацікавило, тому що грошей платити за курси немає можливості. Я подумала, що зараз рекомендують згадувати своє хобі й воно, можливо, допоможе знайти роботу”, — каже Оксана Стрілець.

За матеріалами Суспільного.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page