fbpx

Першого разу до секонд-хенду Леся завітала випадково. Блукала рядами, де було вивішено одяг, розглядала чудернацькі іноземні моделі та з подивом спостерігала за жіночками та дівчатами, які порпалися у величенькому ящику, де насипом лежали шкарпетки, колготки та інші дрібні речі жіночого гардеробу: – І як їм не соромно ритися у чужому дранті? Невідомо, хто носив цей мотлох й де воно зберігалося, – думала дівчина

Першого разу до секонд-хенду Леся завітала випадково. Блукала рядами, де було вивішено одяг, розглядала чудернацькі іноземні моделі та з подивом спостерігала за жіночками та дівчатами, які порпалися у величенькому ящику, де насипом лежали шкарпетки, колготки та інші дрібні речі жіночого гардеробу:

– І як їм не соромно ритися у чужому дранті? Невідомо, хто носив цей мотлох й де воно зберігалося, – думала дівчина.

Але цікавість взяла гору… Підійшла ближче, заглянула й очам не повірила:

– Оце так шарфик! Може, й рукавички до нього підберу.

І вже через кілька хвилин схвильована та щаслива бігла додому, роздумуючи, як та із чим скомпонує майже за безцінь куплені речі. Піввечора прала, вивітрювала, прасувала:

– Перетворюся із гидкого каченяти на красивого лебедя, мов пава, увійду завтра у двері установи. Й ніхто більше із подружок не буде уїдливо запитувати: «А ця кофтинка бабусина чи мамина?» А Максим нарешті зверне й на мене увагу, бо я нічим не гірша, а може, й краща за модницю Анжелку, яка тільки й уміє, що нігті фарбувати та приваблювати чоловіків своїми короткими сукнями.

Наступний день став «громом серед ясного неба» для Лесиних колежанок. Із подивом підходили до неї, мацали тканину та запитували, де купувала «фірму». Дівчина лише таємниче усміхалася:

– Заздріть мовчки! Це лише початок!

Після першого візиту до секонд-хенду відбувся другий, потім третій. Піджаків, спідничок, взуття та верхнього одягу у дівчини ставало все більше. За якийсь час знала всі торгові точки, куди завозили подібний одяг та дні, у які його можна було придбати за найнижчою ціною. Із часом Леся з непримітної дівчини перетворилася у справжню модницю, яку помічали на вулиці чоловіки й робили компліменти та намагалися познайомитися. Максим, зустрівши Лесю, хотів було пройти повз неї, та раптом рвучко обернувся:

– Ти диви, як змінилася! Не впізнав, красунею стала! Фірмові джинси в обтяжку, піджачок шкіряний! Може, кудись увечері сходимо? – запитав.

У дівчини мало серце не вистрибнуло із грудей, коли почула запрошення, але вирішила що тепер може трохи й помучити свого залицяльника:

– Я так стомилася, іншим разом, приміром, у суботу.

І залишивши Максима, подалася додому:

– Ти ще за мною побігаєш, я тобі усе пригадаю! Як чекала по годині, щоб лише привітатися, а ти не помічав мене, як пекла пиріжки, щоб тебе пригостити у обідню перерву, а ти віддавав їх Анжелі. Ось завтра приберуся у своє найкраще плаття й буду фліpтувати із нашим програмістом, а ти, Максиме, дивись і ревнуй! Побудь хоча б раз у моїй шкурі.

Кілька тижнів таким чином мстила хлопцеві за те, що раніше не звертав на неї уваги. Нарешті змилостивилася й пішла на поступки, дозволила Максимові приносити на роботі каву та проводити її додому. Любoвна пригода дала стимул до того, щоб одягатися ще ошатніше й бути для свого кавалера ще бажанішою. Мов ошпарена, ганяла по усіх секонд-хендах, нарешті знайшла подарунок і для Максима – новесеньку зимову курточку, яку хлопець відразу ж і одягнув. Пару днів ходив у обновці, помічаючи на собі дивні погляди, на третій день молодика викликав шеф. Тикнувши пальцем на напис на куртці, мовив:

– Я розумію, що незалежно від оpієнтації у нас всі рівні, але давай будемо толерантними та делікатними. Для чого закликати всіх у свою спілку?

Читайте також: Олена поправила Льоньчиного шалика. А він узяв її руки і почав цілувати кожен пальчик. Хтось дивився на них, дорослих, з осудом. Хтось – із заздрістю. А хтось – з ніжністю. Народжувалося кохання

– І що я тобі, Лесю, зробив такого поганого? – запитав Максим її в обідню перерву.

– А що хіба? – здивувалась Леся.

– Я не знаю англійської, – прошепотів Максим.

– Ну так я теж не знаю. Хіба це може перешкодити нашим стосункам?

За матеріалами – «Вісник Переяславщини». Автор – Оксана Сень.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page