fbpx

Під Львовом знайшли білий гриб-рекордсмен: опубліковано вражаюче фото

Погодні умови цьогорічної осені сприяли небувалому урожаю грибів. У соціальних мережах грибники хваляться своєю здобиччю після «тихого полювання». Серед зібраного трапляються справжні рекордсмени – як за розміром, так і за вагою.

Білий гриб, цілком гідний згадки в українській книзі рекордів, був виявлений біля села Кам’янка Сколівського району Львівської області. Важив гриб 2400 грамів і був практично не пошкоджений шкідниками. Фото гриба-монстра опубліковано в співтоваристві «Гриби України» в Facebook, пишуть “Факти”.

Якщо аналізувати рекорди не серед білих грибів, а в цілому, то найбільшим з виявлених в Україні вважається дощовик, що важив майже 18 кг і знайдений влітку в Київській області.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров’я рекомендують, щоб уникнути отруєння грибами відмовитися від вживання як занадто молодих так і старих екземплярів – їх легко переплутати з отруйними. Також завжди актуальним залишається порада не збирати гриби біля автотрас і в захисній зоні промислових підприємств.

Читайте також: Найбільший зі знайдених в Україні: на Київщині знайшли гриб-гігант(фото)

You cannot copy content of this page