fbpx

Підбірка смачних перших страв

Якщо вам хочеться приготувати на обід щось новеньке, ці рецепти як раз прийдуть на допомогу. Сподіваюся, ви оціните смак цих супів. Спробуйте, а потім розкажіть друзями про ці страви для обіднього столу.

Суп з печериць

Складові:

– 15-20 шампіньйонів

– 1 морква

– 2 цибулини

– 2-3 картоплини

– 2,5 л води або м’ясного, овочевого бульйону

– 250 г сметани

– cіль – за смаком

Приготування:

Помий і почисти гриби, а потім постав їх варити приблизно на 10 хвилин. Для цього рецепту можна використовувати і білі гриби, але варити їх потрібно приблизно хвилин 50. Тим часом можеш приготувати заправку: нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву обсмажити на сковороді, попередньо розігрівши на ній соняшникову олію.

Потім дістань з каструлі гриби, поріж на тонкі скибочки і, злегка обсмаж їх разом із заправкою, відправ в суп. Якщо не хочеш, щоб страва вийшла дуже калорійною, можеш гриби не обсмажувати. Посоли, поклади в каструлю дрібно нарізану картоплю і вари до готовності картоплі.

Суп з квашеною капустою і копченостями

Складові:

– 300 г квашеної капусти з розсолом

– 150 г бекону

– 1 цибуля

– 200 г копченостей

– 1 ст. л. томатної пасти

– сіль, перець – за смаком

– мелена паприка – за смаком

Приготування:

Дрібно поріж бекон і обсмаж на сухій сковороді. Поріж цибулину і додай її до м’яса. У каструлі закип’ятити бульйон, вливши трохи розсолу від квашеної капусти.

Додай обсмажену цибулю з беконом, квашену капусту, нарізані копченості, томатну пасту, спеції, сіль. Вари близько 30 хвилин до бажаної м’якості капусти. Подавай з гострим перцем, зеленню і свіжим хлібом.

Рибна солянка

Складові:

– 170 г філе лосося

– 500 мл води або рибного бульйону

– 2 ст. л. оливок, нарізаних кільцями

– 2 ст. л. маслин, нарізаних кільцями

– 1 солоний огірок

– 1 ст. л. каперсів

– 1 цибулина

– 1 зубчик часнику

– 1 морква

– 2-3 ст. л. рослинної олії

– 1 ст. л. томатної пасти

– щіпка кмину

– 1 ч. л. сушеної селери

– 1 лавровий лист

– сіль, перець – за смаком

– зелень кропу, сметана – на смак

Приготування:

Очисти і дрібно наріж цибулю і часник. Також помий, очисти і натри на крупній тертці моркву. Візьми рондель і підігрій в ньому олію, підсмаж цибулю і часник до золотистого кольору. Додай натерту моркву і помішуй все близько хвилини.

Додай оливки, маслини, каперси, нарізаний огірок і томатну пасту і готуй ще близько хвилини. Потім залий все водою або рибним бульйоном. Доведи до кипіння, посоли і поперчи за смаком. Додай лавровий лист і селеру. Потім наріж філе лосося і додай в суп. Не забудь помішувати! Подавай солянку з лимоном і сметаною. Раджу також посипати зеленню.

Суп з картопляними галушками

Складові:

– 1 л курячого бульйону

– 1 морква

– половина кореня селери

– 1 варену картоплю

– 2 помідори

– 3 зубчики часнику

– борошно

– сіль перець

– зелень

Приготування:

Пропусти картоплю через прес і не забудь посолити, поперчити, додати борошно. Замісити тісто і розділити його на 2-3 частини. Розкачай кожну в ковбаску товщиною у великий палець, наріж на шматочки довжиною 1 см. Кожен шматочок злегка розплющи виделкою – тоді ще виходять борозенки.

Дрібно наріж моркву і селеру. Бульйон доведи до кипіння на слабкому вогні. Всип в бульйон коренеплоди, опусти галушки.

Тим часом опусти помідори в окріп на 20 секунд – це допоможе легко очистити їх від шкірки. М’якоть помідорів наріж кубиками і разом з дрібно посіченим часником висип в суп, але тільки коли спливуть галушки. Додай зелень і провари ще хвилину.

Солянка зі свининою

Складові:

– 0,5 кг м’яса

– 4-6 солоних огірків

– 2 цибулини

– 2-3 помідори

– 1 баночка маслин

– 2 лаврові листки

Приготування:

Приготуй м’ясний бульйон. Додай в бульйон цибулю і помідори, попередньо нарізані і засмажені в олії. Солоні огірки наріж скибочками і додай в бульйон.

За бажанням можна також нарізати сосиски або шинку і додати варитися до інших інгредієнтів. Незадовго до закінчення варіння додай сіль, лавровий лист, кружечки маслин. Готову солянку подавай зі сметаною, посипавши зеленню.

You cannot copy content of this page