fbpx

Підкорила Європу: українка вдруге поспіль перемогла на європейській математичній олімпіаді

Одинадцятикласниця з Харкова вдруге поспіль перемогла на європейській математичній олімпіаді для дівчат. Аліна Гарбузова набрала максимальний бал і за кілька місяців буде вступати на фізико-математичний факультет, пише 24канал

Вчителі дівчини вважають, що здібності Аліни дозволять їй повторити нещодавній тріумф української вченої Марини В’язовської. Киянка у 2016 році зробила світовий прорив у математиці, розв’язавши надскладну задачу.

Аліна в математиці з 5-го класу. І результати є. Одинадцятикласниця вдруге поспіль із Європейської математичної олімпіади для дівчат привозить золото. Востаннє дівчина поборола і хвилювання, і 6 задач на максимально можливий бал.

“Другого разу набагато більше переживала, тому що не можна було понизити планку. В минулому році було золото, тому гірше виступити я ніяк не могла”, – прокоментувала свою перемогу Аліна Гарбузова.

Читайте також: У ВІЦІ 28 РОКІВ ПIШOВ З ЖUТТЯ ВІДОМИЙ ДІДЖЕЙ

За півтора місяця Аліна закінчує школу. Каже, професію обере, пов’язану з математикою. Вчителі ж передбачають школярці яскраве математичне майбутнє. Тим більш, що є гарні приклади. Два роки тому весь науковий світ сколихнуло відкриття української вченої-математика.

Марина В’язовська розв’язала задачу пакування куль у 8-ми та 24-вимірному просторах. До цього ніхто не міг знайти рішення і вийти за межі трьох вимірів. Її рішення колеги назвали приголомшливим, простим і присудили почесну премію Саллема. Що цікаво, В’язовська, як і Аліна Гарбузова, свого часу вчилася у вітчизняній школі, брала участь і перемагала в численних оліміадах.

You cannot copy content of this page