fbpx

Підпаліть в домі лавровий лист, і ви будете дуже здивовані ефектом

У кожної квартири, кожного будинку є свій неповторний запах. Десь переважає аромат парфумів, кави або їжі, десь пахне кімнатними рослинами, на жаль, десь є і запах затхлості. Але існують і такі будинки, де немає домінуючого запаху, це будинки з запахом свіжості і чистоти. Чомусь в таких будинках відчувається справжній затишок.

Хто знає, але може це якраз ті господарі, які знають і використовують неймовірний спосіб, який був відомий ще древнім грекам? Йдеться про лавровий лист. І знаходив він застосування не тільки при готуванні їжі, але також застосовувався для того, щоб очистити житло від неприємних запахів. Лаврові листи підпалювали … Так-так, ви не помилилися.

Підпалений лавровий лист допомагає усунути неприємні запахи, при чому досить ефективно. Крім цього, якщо проводити процедуру частіше, то також можна поліпшити своє самопочуття, зняти напругу і бiль. Науково доведено, що запах, який видає лавровий лист, має заспокійливі і болезаспокійливі властивості.

Запах лаврового листа може допомогти в боротьбі зі стресом і втомою. Його аромат діє як снодійне і допомагає при безсонні. Справа в тому, що до складу лаврового листа входять цинеол і деякі ефірні масла, завдяки яким наші дихальні шляхи прочищаються, а тiло отримує можливість розслабитися.

Якщо ви хочете самі спробувати на собі цей ефект, вам необхідно всього лише підпалити кілька сухих листочків. Будьте обережні, тримайте лаврові листи над тарілкою або іншою ємкістю, щоб палаючі шматочки не зіпсували вашу підлогу або меблі, і не дай Бог не стали причиною пожежі.

Вже через 10 хвилин ви відчуєте неймовірний аромат, яким наповнився ваш будинок.

У багатьох культурах, лавровий лист – символ чистоти. Дехто приписує цій рослині магічні властивості. Його використовують під час ритуалу виконання бажань, наприклад, пишуть на аркуші своє бажання і підпалюють. Спробуйте і ви. Позитивний настрій, чисті думки – і ваше бажання обов’язково збудеться.

Дехто і зараз зберігає гілочки лаврового листа біля головних дверей будинку, вважається, що це потужний оберіг.

Є ще один варіант побутового використання лаврового листа – для боротьби з тарганами. Таргани не переносять запах палаючого лаврового листа, і починають залишати житло. Для більшого ефекту можна покласти сухе або свіже лаврове листя в місця, звідки таргани потрапляють в ваш будинок: під раковину, в щілини вентиляції і т.д.

Ось так, тепер ви знаєте, що лавровий лист використовується не тільки як хороша “приправа”, але також має відмінне додаткове застосування в побуті. Завжди варто мати таку річ будинку.

Не забудьте поділитися цією корисною інформацією з друзями!

You cannot copy content of this page