fbpx

Підтримував вторгнення рф в Україну і голосував проти кандидатства України в ЄС. Чеський сенатор може позбутись мандату після одного “дружнього візиту” під час відпустки. Подробиці

Дії відомого проросійськими поглядами депутата Ярослава Дубрави готується розслідувати Сенат Чехії.

Відомо, що під час відпустки він здійснив поїздку до тимчасово зокупованого росіянами Криму. Під час візиту він зустрічався з представниками окупаційної влади.

Відповідну інформацію повідомляє iDNES.

Так, перебуваючи в Криму Дубрава зокрема розповів на зустрічі з парламентом Криму, що представляє “багатьох звичайних чехів, які не підтримують політику свого уряду”, а також бізнесменів, які хотіли б торгувати з Кримом попри санкції.

Але у коментарі виданню Dennik N, яке першим повідомило про поїздку Дубрави до окупованого Криму, помічник депутата заявив, що чеський сенатор просто перебував там “у відпустці”.

Проте, віцеспікер Сенату Їржі Ружичка  уже в суботу заявив, що ініціює звернення до комітету з питань імунітету.

Потрібно додати, що Дубрава – колишній член Комуністичної партії і дуже відомий своїми проросійськими поглядами.

 24 лютого, у день повномасштабного вторгнення рф в Україну, чеський політик написав величезний пост у Facebook, де заявив, що дії росії – виправдані.

Також, ще у квітні він був єдиним членом чеського Сенату, який проголосував проти резолюції із закликом до росії нести відповідальність за війну в Україні, а в червні – не підтримав резолюцію з закликом до ЄС надати Україні статус кандидата на членство.

07,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page