fbpx

Підтримуєте? Україна оскаржуватиме рішення Європейської мовної спілки щодо проведення “Євробачення 2023” за межами нашої держави

Міністр культури України Олександр Ткаченко заявив про готовність оскаржити рішення Європейської мовної спілки щодо проведення “Євробачення 2023” за межами нашої держави.

Як запевнив Олександр Ткаченко, Національна суспільна телерадіокомпанія України (“Суспільне”) зможе виконати всі зобов’язання щодо безпеки, як власне і організації міжнародного пісенного конкурсу.

Цитуємо:

“Україна не згодна з характером прийняття такого рішення – коли нас поставили перед фактом без обговорення можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави для проведення подальших переговорів і пошуків спільного рішення, яке задовольнятиме всі сторони.

Ми чесно виграли “Євробачення-2022″ та виконали на даний момент усі умови щодо процесу погодження його проведення в Україні. Надали відповіді та гарантії щодо норм безпеки, та можливі місця проведення конкурсу”.

Міністр культури Укураїни вважає, що проведення такого масштабного заходу саме в Україні є “потужним сигналом для всього світу, що він підтримує країну”.

“Ми вимагатимемо змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе обов’язки, про що було неодноразово заявлено Європейській мовній спілці”, – пише він.

Також Олександр Ткаченко додав:

“Ми розчаровані таким рішенням. За цей місяць в Україні велика кількість людей кинула всі зусилля, щоб виконати умови для проведення “Євробачення” у нас. Безпека, звичайно, понад усе. Команда Суспільного, державної й місцевої влади провела ґрунтовну роботу і запропонувала різні варіанти. Дуже шкода бачити таку безапеляційну заяву, тому ми звертаємося до партнерів щодо проведення подальших перемовин”.

18,06,2022.

You cannot copy content of this page