fbpx

Підживлюємо помідори правильно

Завдяки добривам урожай з’явиться швидше, а самі овочі стануть більш міцними і здоровими. Перший етап підгодівлі розпочинається через 14-16 днів після висаджування рослин в грунт або теплицю. Далі підгодівлю проводять раз в два тижні до середини липня.

Підгодівля помідор йодом

Йод не тільки прискорює ріст помідорів, але і захищає їх від розвитку фітофторозу – грибкового захворювання.

Рецепт простий: у 10 л води розвести 4 краплі йоду, поливати рослини з розрахунку 2 л на 1 кущ.

Коренева підгодівля помідор золою

Якщо ви хочете удобрювати рослини таким чином, то можете використовувати розчинену і нерозчинену золу. У першому випадку приготуйте розчин – в 10 л води розчинити 1 стакан золи і поливайте рідиною грядки з томатами. У другому випадку золу просто потрібно вилити під кущ помідорів.

Підживлення золою підходить і для обприскування. Вам знадобляться:

• 300 гр золи;

• 3 л води;

• 1 ст. л господарського мила.

Розчиніть 300 гр золи в 3 л води і кип’ятіть протягом півгодини. Потім настоюйте розчин 5 годин, процідіть, довівши об’єм до 10 мл і додайте 1 ст.л натертого господарського мила, щоб поліпшити зчеплення розчину з листям. Перелийте рідину в пульверизатор і обприскуйте бадилля.

Підгодівля помідор дріжджами

Змішайте 1 пакет дріжджів з 2 ст.л цукру, додайте води і перемішайте. Розчиніть субстанцію в 10 л води і по 500 мл виливайте під кожен кущ.

Візьміть банку об’ємом в 3 л, заповніть її на 1\3 чорним хлібом, потім налийте доверху води. Там же розчиніть 100 гр дріжджів і залиште на 3-5 днів. Після цього процідіть настій і розчиніть у воді в пропорції 1:10. Поливайте молоді помідори 500 мл розчину, а для дорослих використовуйте 2 л.

Є третій варіант, найбільш простий – в 10 л води розвести 100 гр дріжджів і відразу поливати отриманою сумішшю кущі.

Підживлення помідор в домашніх умовах курячим послідом

В силу того, що в курячому посліді багато фосфору та азоту, він діє на урожай нітрохи не гірше за магазинні хімічні добрива. Вам потрібно взяти відро з водою об’ємом 10 л, заповнити його свіжим курячим послідом на 1\3, до країв наповнити водою і настоювати 7-10 днів на відкритому повітрі.

По закінченню зазначеного часу взяти 0.5 склянки настою, розвести його в 10 л води і отриманим розчином поливати міжряддя.

Фото: ілюстративне.

06/20/2022

You cannot copy content of this page