fbpx

Після появи на світ донечки, я зрозуміла, що ми з чоловіком абсолютно різні люди, але ж це не привід розривати стосунки. Він хороший сам по собі, мій Андрій, відповідальний, працьовитий, але не турботливий та ніжний.

Він знав, як принести в дім зарплату з калимом, але не знав, що дитину треба й собі взяти на руки, міг брати додому роботу на вихідні, але не знав, що треба давати вихідний і дружині, міг легко вирішувати робочі питання, але не розумів, що подарунок треба дарувати такий, який просять, а не такий, який ти вважаєш за потрібне купити.

Спочатку я намагалася чоловіка переконати, але там був такий пласт уявлень, що має і не має робити жінка, що я навіть не стала «лупати сю скалу».

Жила і жила. Донька росла, далі синок підріс і усе у нас добре – квартира своя, машина, можемо кудись поїхати відпочивати.

Під час кризи я попала під скорочення і вирішила, що займуся тим, чим завжди хотіла – буду робити жінкам красу, адже жінка і в кризу, і в кінець світу хоче гарно виглядати.

– Господи, та ти ж нічого з цього не вмієш і тільки гроші викинеш на вітер! Я тобі ні копійки не дам!, – «підтримав» мене чоловік.

Але я легко з менеджера пішла вчитися робити нігті на біржі, далі позичила в мами грошей і купила собі все для манікюру.

Спочатку запрошувала клієнток до себе додому, але потім чоловік сказав, що він цього не потерпить і я винайняла в салоні місце. А далі в мене все вдалося.

Я жила одним, мій чоловік іншим, ми навіть не мали про що вечорами поговорити. Я бачила, що між нами збільшується прірва і не знала, як її залагодити, ми ж просто різні і що нас може поєднати, якщо діти не змогли та вже виросли.

Я ще мала мрію, що коли зароблю багато грошей, то куплю чоловікові машину про яку він мені говорив, скаже, мовляв, ти в мене не вірив, а я дивився – змогла, тепер можеш сказати, як ти помилявся і як мною пишаєшся.

Через два роки я купила йому його машину, правда бу, але в дуже хорошому стані.

– Хто тобі дав гроші?, – не повірив мені чоловік, – це що за салон такий, що там можна на таку машину заробити? Ти чим там взагалі займаєшся?!

Він наговорив мені багато чого і я вкотре зрозуміла, що ми наче на протилежних кінцях світу, при тому живемо разом. Але ж він хороша людина.

Мені якраз мав бути сорок п’ятий рочок і я вся марафетилася в своєму салоні, як прийшла дівиця робити нігті і почала розповідати, який у неї гарний кавалер, правда поки одружений, але скоро він буде її возити на своєму автомобілі по світу. І описувала машину, називала номера і ім’я мого чоловіка.

Всі дивилися на мене, розумієте, всі в салоні очей з мене не зводили. Не знаю, що вони собі там думали, але я думала тільки одне – слава Богу!

Адже ця мила панянка, то таки серйозний привід для розриву.

Чоловік не крився і сказав, що це я його до цього спровокувала і не варто мені хвостом крутити, бо за законом половина мого – то його, а про те, що я вже нікому не потрібна, як жінка теж говорив.

– Я з тобою живу із жалощів, знай моє добре серце, а ти ще отак мені віддячуєш?

Я не слухала ні його, ні батьків, ні дітей.

Мене стільки чоловіків, цікавих і веселих, запрошували на каву і на відпочинок в Єгипті всі ці роки, але ж я вірна дружина, ну, сталося таке, що з чоловіком одружилися, а тоді вже один одного взнали. З ким не буває? Треба ж триматися присяги заради присяги, далі заради дитини, далі заради другої, далі заради сім’ї, далі заради того, що стільки в ту сім’ю вклала сил і любові.

А це, знаєте, як страва, яку ви вже зіпсували, але потім десь вичитали рецепт як все виправити і купили купу дорогих інгредієнтів, ще пекли і тушили, соуси робили, а її їсти просто неможливо, як було з самого початку, так і тепер. Тільки час ви свій втратили та сили життєві.

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

На нашому YouTube-каналі кожна історія — це подорож, яка розкриває нам таємниці життя. Тут знаходяться пригоди, які залишають слід у душі, і миті, які змінюють долі.

Підписавшись, ви стаєте частиною цього захоплюючого шляху відкриттів та емоцій. Разом ми будуємо унікальне спільноту, де кожен може знайти щось для себе. Підпишіться зараз, щоб разом з нами дізнаватися про нові захоплюючі історії та знаходити власні неймовірні пригоди.

You cannot copy content of this page