fbpx

Чоловік заснув прямо перед комп’ютером. Я наміру не мала щось там читати, але побачила, що чоловік щось там мав видалити. Зацікавилась, поглянула. Не знаю, як тепер життя знову до купи скласти

Рівно три роки тому ми цього дня відзначали із сім’єю день народження свекра. Чудово посиділи, побалакали і розвіялися. У мого чоловіка Ігоря був чудовий настрій, він весело жартував і згадував кумедні історії.

Наш син на свято не прийшов. Після застілля ми з Вікою провели свекруху додому, а чоловік залишився вдома. Я думала, що він одразу ляже спати.

Так і сталося. Він заснув просто перед комп’ютером. Віка пішла відпочивати, а я вирішила випити кави. Налила напій у кухоль та звернула увагу на сторінку, яка залишилася відкритою на комп’ютері.

Це була одна із соціальних мереж. Він хотів видалити повідомлення, але, мабуть, вимкнувся. Я вирішила подивитися, що там за таємне листування. Коли я побачила фразу “я тебе кохаю”, мені стало не по собі якось. Чоловік писав це своїй колишній співробітниці.

Я одразу згадала слова свого батька. Він був проти наших стосунків з Ігорем, він був упевнений, що ця людина не зможе зробити мене щасливою. 28 років шлюбу я доводила йому протилежне.

За цей час ми багато чого пережили. Я виходжувала його довгі роки після тієї зимової ночі, коли він не впорався з керуванням на слизькій дорозі. Я допомагала йому стати на ноги у прямому сенсі цього слова. Я оплатила йому курси, аби він міг змінити кваліфікацію і почати працювати у іншій сфері.

Я все це пройшла заради нього. Він дякував мені за турботу та підтримку, присягався у щирості та любові. А, як з’ясувалося, весь цей час мав іншу.

Я піднялася з дивана і пішла до дочки. Я їй розповіла про все, ледве стримуючи сльози. Віка скасувала видалення повідомлення та почала перечитувати листування.

Ми переконалися, що зв’язок між ними не випадковий, і зустрічаються вони не перший рік. Віка сфотографувала листування. Вона мала чіткий план, і я їй довіряла, адже в моїй голові був повний безлад. Донька написала повідомлення Світлані: “Якщо у вас таке кохання – забирайте тата, ми вам і валізу зберемо”.

Світлана прочитала повідомлення та вийшла з мережі. Віка відправила всі фотографії батькові і написала: “Тато, будь чоловіком, йди!”. Вона мене обійняла і сказала, що завжди буде поряд.

Нам залишалося лише дочекатися пробудження Ігоря. Я не знала, як він відреагує. Чоловік прокинувся від дзвінка Світлани. Він відповів просто при нас. Потім без зайвих слів підвівся, одягнувся, глянув на нас і пішов. Віка лиш замкнула так само мовчки двері за ним.

За два дні він приїхав за речами, як він тоді сказав. Збирав він їх і не збирав. Довго сидів у кімнаті, а потім вийшов до мене поговорити. Сказав, що кохає лиш мене і просив простити за все. Так, колись зі Світланою згрішили, але обоє мають сім’ї і їхні стосунки переросли у щось інше, більш платонічне:

— Ми спілкувались і обговорювали наші сім’ї. Ділились удачами і негараздами. Підтримували один одного. Так, я казав їй що люблю, але швидше як сестру. Кохаю і завжди кохав лиш тебе. Вона мені подруга. сестра, але не жінка з якою я б хотів прожити залишок життя. Ти ж мене на ноги поставила, як ти могла подумати, що я зможу поглянути на іншу? Ти ж мене знаєш, ми ж з тобою вік прожили.

Він поки у своєї мами живе. Щодня приходить, або телефонує. Вчора узагалі з цією Світланою прийшов. Вона ту ж історію розповідає. Кається, просить не руйнувати нашу родину через непорозуміння.

Я вже й згодна його прийняти, вже й ніби й розумію його, але моя донька, Вікторія, проти. Сказала, що не спілкуватиметься зі мною, якщо я тата прощу. Запевняє, що все це казка для одного слухача і Світлана, мабуть не хоче розлучатись з чоловіком і не баче майбутнього з нашим татом, от і дали обоє задній хід.

Заплуталась геть. Не знаю Як вчинити? Як же буде правильно?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page