fbpx

Після ракетного удару по Кривому Розі річка Інгулець вийшла із берегів. Зеленський заявив, що окупанти намагалися затопити місто

14 вересня ворог завдав ракетного удару по Кривому Розі, повідомив голова військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

За його словами, окупанти вдарили “по одному з об’єктів гідротехнічної інфраструктури міста”. Він не уточнив, про що йдеться. Пізніше стало відомр, що ракетного удару завдано по греблі Карачунівського водосховища. На місці спостерігається витік води 100 кубометрів за секунду, повідомив заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко.

Через те, що сталося, рівень води в річці Інгулець піднявся на два-три метри. У місті виникли проблеми із водопостачанням, місцеві жителі почали скуповувати воду у магазинах. В Інгулецькому та Центрально-Міському районах міста є ризик підтоплення житлових будинків.

Загарбники випустили по Кривому Розі вісім крилатих ракет, заявив Кирило Тимошенко. «Сьогодні російські війська направили максимальну кількість своєї зброї на гідротехнічні споруди. Ціль очевидна — спроба створити надзвичайну ситуацію. Їм не важливо, чи залишаться люди без води чи місто опиниться у воді», — сказав він.

Кирило Тимошенко додав, що серед мирного населення ніхто не постраждав. Мер Кривого Рогу, у свою чергу, повідомив, що у місті почали відновлювати водопостачання.

Президент України Володимир Зеленський опублікував у телеграм-каналі фотографію із зруйнованої греблі на Карачунівському водосховищі у Кривому Розі і написав, що росія продовжує воювати проти мирного населення.

“На цей раз — ракетні удари по гідротехнічних спорудах і спроба затопити Кривий Ріг”, — заявив Зеленський.

Фото:

09/14/2022

You cannot copy content of this page