X

Після того як я заміж вийшла мама моя одразу в Португалію на заробітки поїхала. Коли збиралась, то казала, що хоче допомогти нам придбати власне житло, адже у столиці дуже дорогі квартири. Однак, минуло три роки а мама моя ні копійки не відклала. натомість. вона гроші вкладає геть у інше і на нас нічого не залишається

Після того як я заміж вийшла мама моя одразу в Португалію на заробітки поїхала. Коли збиралась, то казала, що хоче допомогти нам придбати власне житло, адже у столиці дуже дорогі квартири. Однак, минуло три роки а мама моя ні копійки не відклала. натомість. вона гроші вкладає геть у інше і на нас нічого не залишається.

Моя мама уже третій рік у Португалії. Там вона працює у одному із готелів, що на узбережжі. Їхала вона до своєї сестри рідної, яка кликала її до себе не один рік, та мама все ніяк не наважувалась. А коли я заміж уже вийшла і сказала мамі що при надії. тоді уже вона зважилась і почала оформлювати необхідні документи.

Їхала мама туди і говорила нам що тільки для того аби нам заробити на житло. Тут в Україні вона була директором у школі і її влаштовула і зарплатня і умови праці. Але навіть утрьох на квартиру у столиці ми заробляли б дуже і дуже довго, а от покоївкою у Португалії тітка двом дітям заробила за десять років на двокімнатні.

Однак, коли мама отримала свою першу зарплатню вона одразу усі гроші до копійки витратила. І якби вона придбала щось необхідне, а так вона з’їздила у Флоренцію на екскурсію. Того місяця вона нам прислала лиш сотню фоток і поділилась неймовірними враженнями. Все!

Три роки тому мама наша поїхала, але нам відтоді жодної копійки не передала і про те, що повинна була на житло складати, навіть і не згадує. У мами моєї інша уже ціль – подорожі. Вона проводить свої вихідні у різних країнах. то вона у Франції. то у Амстердамі, то у Монако, їздила в Дубаї, була на Мальдівах, навіть. За ці три роки вона ні разу дома не була, онучку не бачила, зате має колекцію фото. Ну а коли їй їхати, якщо свою відпустку вона проводить у якійсь новій країні.

А ось повідомила мені радо, що придбала тур на лайнері. Три місяці буде океаном плисти. Щаслива така описує свій лайнер, розповідає у які порти заходитимуть. Ще й мені говорить так:

— доню, життя коротке, давай і ти з малою разом зі мною поїдеш? – і називає суму яку маю заплатити.

Я не витримала просто. Запитала у мами, чи думає вона узагалі про майбутнє. Ну доросла ж жінка. рік, добре, ну ще два, але працювати і заробляти такі гроші тільки для того, аби їх прокатати у різні куточки світу? Серйозно?

Мама не зрозуміла нічого і лиш сказала, що її життя то її життя. Тут я цілком згодна, але ж і я ще є. Побуде вона там трішки ще а потім як нам бути. Усім разом на сорока квадратах сидіти одне у одного на голові? Зате й нас фото будуть із маминих подорожей?

Як мені маму врозумити? вона ж геть не дбає про майбутнє, живе днем одним. Тітка і квартири придбала і техніку нову і машини зяті уже мають, людина живе правильно. А мама моя? Ну як вплинути на дорослу жінку, як пояснити, що життя то не тільки враження?

Ольга Р.

30,03,2023

Головна картинка ілюстративна.

K Anna: