fbpx

Пісна горохова “ковбаса” домашнього приготування не тільки не гірша, але навіть смачніша і краща магазинної

Відразу хочу сказати, що “ковбасою” це блюдо можна назвати тільки в лапках.

Основний інгредієнт пісної “ковбаси” – горох , корисний рослинний продукт, дуже поживний, багатий вітамінами і білком. Білка в горосі майже стільки ж, скільки в яловичині, а засвоюється він набагато швидше і краще.

Букет спецій надає “горохової ковбасі” по-справжньому ковбасний смак і аромат, але так як в рецепті немає ніяких загусників (мука, крохмаль …) або желирующих компонентів (желатин, агар-агар …), то по консистенції вона виходить схожою на паштет , тобто м’якою, її можна легко намазати на шматочок хліба.

А якщо врахувати, що магазинна ковбаса на даний момент дуже часто робиться майже без м’яса – з сої (а соя зараз, на жаль, майже вся генетично модифікована), то така пісна горохова “ковбаска” домашнього приготування не тільки не гірше, але навіть смачніше і краще магазинної. Спробуємо?

Інгредієнти:

для приготування ковбаси

  • горох (або нут) 1 стакан
  • вода 2 склянки
  • рослинна олія 50 мл
  • буряковий сік 1,5 ст.л.

спеції

  • коріандр (в зернах або мелена) 1 ч.л.
  • часник (за смаком) 1-2 зубчики
  • сіль 1 ч.л.
  • мускатний горіх щіпка
  • гірчиця в зернах 1/2 ч.л.
  • мелений чорний перець

Приготування:

Горох або нут замочити на ніч (нут замочуємо не менше ніж на 12 годин). Злити воду, залити чистою водою. Довести до кипіння і варити під кришкою на найменшому вогні до м’якості. Нут вариться довше звичайного гороху (я варила півтори години). При необхідності можна додавати воду при варінні.

Як тільки горох стане м’яким, злити воду, залишивши 50 мл в каструлі з горохом, додати ще 50 мл олії і поварити ще 10-15 хвилин.

Підготувати спеції: зерна гірчиці обсмажити на невеликій кількості олії на сковороді під кришкою (як тільки зерна перестануть “стріляти”, зняти з вогню, злити масло). Змішати з іншими спеціями, сіллю, часником. Подрібнити в ступці (або можна блендером).

Готовий горох з залишилася в каструлі рідиною і маслом, що не охолоджував, подрібнити блендером в пюре, додати буряковий сік і підготовлені спеції, ще раз перемішати блендером.

Спеції можна додавати частинами, пробуючи на смак вийшов фарш.

Викласти “ковбасний” фарш на харчову плівку. Фарш має вийти досить щільним, таким, щоб з нього можна було навіть зліпити “котлетку”.

Загорнути фарш в плівку, надаючи йому циліндричну форму, і туго зав’язати кінці плівки.

Ну, чим не ковбаса вийшла?

Прибрати її в холодильник до повного охолодження. Після охолодження вона стає більш щільною. Якщо в фарші не було занадто багато рідини, то ковбасу можна навіть акуратно нарізати на шматочки, вона тримає форму. Але виходить м’яка, як паштет … з ковбасним смаком!

Смачного!

You cannot copy content of this page