fbpx

Племінниця захоплено розповіла, що думає, що батьки візьмуть позику і куплять їй квартиру неподалік університету, адже їй час будувати своє життя і жити окремо

Я впевнена, що у кожного покоління свої цінності. Колись у дитинстві ми раділи цукеркам та мандаринам на свято, сьогоднішні ж молодь та підлітки чекають від батьків дорогих подарунків.

Розповім історію, з якою я зіткнулася особисто, і вона викликала у мене обурення та нерозуміння підростаючого покоління.

У мене є племінниця, їй за кілька місяців виповниться 19 років. Вона доросла дівчина, навчається в університеті, але все ще мешкає з батьками, бо з дому їй недалеко їздити до вишу. Нещодавно я була у сестри в гостях і побалакала з племінницею — про плани на майбутнє і про майбутній день народження. І ось що мене здивувало. В особистій розмові з дівчиною вона висловила припущення про те, який подарунок готують їй батьки на день народження. Племінниця захоплено розповіла, що думає, що батьки візьмуть позику і куплять їй квартиру неподалік університету, адже їй час будувати своє життя і жити окремо.

От тільки я знала, що її батьки навіть не думали про покупку квартири, адже позику на багато років вони не потягнуть та й грошей на перший внесок у них немає. А подарунок вже куплено — новий дорогий гірський велосипед для літніх походів та вилазок на природу. Але я вирішила не говорити про це своїй племінниці.

Ця коротка розмова наштовхнула мене на думку про те, що сьогоднішня молодь надто вже розпещена, і запити у них до своїх батьків дуже високі. Замість того, щоб думати, як реалізувати себе в житті, знайти свою справу і організувати особистий побут, вони мріють, що все найнеобхідніше з’явиться в них само собою — що їм допоможуть батьки.

От тільки така життєва позиція ніколи не може допомогти. Вона тільки розслабляє людину, і робить її нездатною вигадувати щось нове, що може принести їй хороший і стабільний дохід. Вважаю, що у 19 років у людини не повинно бути таких думок.

Інша справа, якщо у батьків є реальна фінансова можливість допомогти своїй дитині, тим паче дочці, купити житло. Для дівчинки це буде потужна опора в майбутньому, і вона зможе шукати себе і своє призначення, а не перебиватися низькооплачуваною роботою тільки для того, щоб сплатити за оренду квартири. Хлопець у цій ситуації, як мені здається, в будь-якому випадку повинен обходитися без допомоги батьків.

Свого часу я навіть і подумати не могла, що можна попросити у батьків власну квартиру чи чекати на такий щедрий подарунок на день народження. Я чудово бачила наше фінансове становище і докладала всіх зусиль, щоб у майбутньому не просто жити краще, а й щоб батьки з моєю допомогою теж жили краще.

Як ви вважаєте, батьки повинні забезпечувати свою дорослу дитину житлом чи вона має заробити на нього сам?

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page