fbpx

Пляцок “ГАЛАРЕТКА”. Вийшло дуже смачно! Рекомендую!

Складові:

Для тіста:

— яйця курячі 2 шт.

— цукор 0.5 склянки

— борошно 0.5 склянки

— розпушувач 0.5 ч. ложок

Крем-суфле:

— вершки (33% жирності або домашня сметана 250г + кефір 150г) 400 г

— цукор ванільний 10 г

— цукор 0.5 склянки

— желатин 15 г

— желе (в пакетиках, трьох кольорів) 3 шт.

— цукрова пудра 2 ст. ложки

Приготування:

Розвести згідно з інструкцією желе, тільки води брати по 200 мл, розлити у посудки і залишити остигати до кімнатної температури, потім в холодильник до повного застигання.

Бісквіт: яйця збити з цукру, поставивши ємність, в якій збиваємо, на каструлю з гарячою водою (посуд не повинен торкатися води і каструлю не ставити на вогонь) до збільшення в об’ємі в 3-4 рази протягом 5-6 хвилин.

Зняти яєчну суміш з водяної бані і обережно додати суміш борошна з розпушувачем, обережно перемішати до однорідної маси. Дно і боки форми для випічки розміром 20х20 см. Застелити папером для випічки, змастити маслом, вилити тісто. Випікати при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Охолодити, перевернувши бісквіт на решітку. Розрізати бісквіт на два пласти.

Бока форми обкласти папером для випічки. На дно покласти один пласт бісквіта. Застигле желе розрізати на кубики, трохи желе залишити для прикраси.

Желатин залити 40 мл холодної води, дати набрякнути і потім розпустити на водяній бані. В крем-суфле я замість вершків взяла домашню сметану 250 г і 150 г кефіру. Змішати сметану і кефір і збити з цукром до збільшення в об’ємі і загустіння. В кінці, не перестаючи збивати, додати розпущений желатин. Додати в вершковий крем кубики желе, добре перемішати.

Вилити крем-суфле на бісквіт. Зверху укласти другий пласт бісквіта і поставити пляцок в холодильник на 3 – 4 години, краще на ніч. Готовий пляцок підрівняти, розрізати на шматочки. Зверху посипати цукровою пудрою і прикрасити кубиками желе. Смачного!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page