fbpx

Подарувала подрузі на її день народження золотий ланцюжок

Подарувала подрузі на її день народження золотий ланцюжок!

Одна жінка на день народження подарувала подрузі золотий ланцюжок. Витратила всю зарплату; вона не так вже й багато заробляла. І ось, купила і подарувала цей витончений тоненький ланцюжок.

Про подарунок в жіночому колективі швидко дізнатися; вони з подругою працювали на одному заводі. І всі почали критикувати цю Олю, яка подарувала такий дорогий подарунок. Одна колега навіть підійшла при всіх і запитала: мовляв, а ти подумала, чи варто золотом обсипати подругу? І дарувати їй розкішні скарби, га? Вона тобі що дала, що подарувала? Це прямо неприємно бачити – таке необдумане марнотратство! … на заводі прості розмови і не надто дипломатичні…

А ця Оля коротко відповіла: “вареники дала”.

Які такі “вареники”? І чи треба за вареники з борошна і ягід або сиру дарувати ювелірні прикраси ціною в зарплату за нелегку працю?

Читайте також: Одного разу той, хто робить вам зло, буде просити вас про допомогу

Оля пояснила; коли, – каже, я лежала в лікарні і помиpaла, їсти нічого не могла, мені подруга дзвонила і питала: що я хочу поїсти? Я просто так ляпнула про вареники з картоплею. Чомусь про них згадала я в туманному стані. А Галя приїхала в мороз мінус тридцять на двох трамваях і привезла мені каструльку з варениками.

Наліпили і привезла.

І так кілька разів приїжджала до мене, доглядала, сиділа поруч і розмовляла зі мною. Так що нічого ви не розумієте. Якби я мала царство або мільярд доларів, і цього було б мало для моєї Галі – за вареники. А у мене тільки зарплата є. Завдяки Галі. Тому що, коли б не вареники, був би у мене хрест на клaдовищі, а не зарплата. Ясно вам?

І всі жінки задумалися. Стали перебирати в думках: а чи є у них така подруга з варениками?

Не в варениках справа. І не в ланцюжку золотому. А в союзі двох сердець, яким випало щастя справжньої дружби. А простіше сказати: як важливо, щоб ти був комусь потрібен. І нічого за це не шкода. За вареники.

Автор – Анна Кіp’янова(психолог)

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page