fbpx

Подруга настійно кличе до себе в Німеччину, хоча б зиму перебути. Вона там уже пів року і дуже добре влаштувалась, висилає фото будинку, школи і сніданків-обідів. У нас же часто вимикають світло, я не можу працювати на повну, а син першокласник. Я б поїхала, але моя мама не дає

Подруга настійно кличе до себе в Німеччину, хоча б зиму перебути. Вона там уже пів року і дуже добре влаштувалась, висилає фото будинку, школи і сніданків-обідів. У нас же часто вимикають світло, я не можу працювати на повну, а син першокласник. Я б поїхала, але моя мама не дає.

Рівно півроку, як моя подруга проживає у невеличкому селищі в Німеччині. Там вона живе у будинку разом із своїми двома дітьми. За цей час змогла влаштуватись на роботу, вивчає мову, діти ходять до школи. Вона постійно розповідає про те, наскільки їй там сподобалось і як добре там діткам.

Ледь не щоденно подруга дивує мене фото зі свого нового життя. Маленьке містечко в далекій Німеччині стало їй надійним прихистком і тихою гаванню після бурі, яку пережила її родина.

Подруга настійно кличе мене до себе перебути хоча б зиму. Я працюю віддалено і раніше мене моя робота гарно годувала, давала змогу утримувати не тільки мою родину. а й допомагати старенькій мамі, проте з початком вимкнення електроенергії я вже не можу бути впевнена в тому, що зароблю собі на хліб, а я сама виховую двох діток.

У нашому домі автономне опалення, яке я ще рік тому перевела повністю на електричне, аби не бігати з дровами. Тоді таке рішення здавалось едино-правильним і раціональним. Зараз же ми всі мерзнемо. Тож це ще один плюсик до того, що таки потрібно їхати.

Несподівано категорично проти таких моїх планів виступила моя мама. Їй за сімдесят, і мої плани на поїздку для неї як справжня зрада. Вона не хоче залишати рідний дім, не бажає розлучатись зі своїми курочками, качечками і козичкою, проте і без мене не впорається. Ми живемо неподалік одна від одної і я часто приходжу їй допомагати.

Я вмовляю її поїхати зі мною, але вона сказала, що за поріг ні ногою.

Розумію, що залишити маму не можу, і їхати вона відмовляється. Щось потрібно вирішувати, адже у мене двоє дітей за долю яких я несу повну відповідальність.

Можливо, хтось уже був у такій ситуації. Підкажіть, невже доведеться обирати між благополуччям діток і рідною мамою?

21,11,2022

Головна картинка ілюстративна pexels.

You cannot copy content of this page