fbpx

Подряпини на ламінаті? 4 способи виправити це за декілька хвилин і 100 гривень

В даний час ламінат можна зустріти на підлозі в багатьох будинках. У порівнянні з іншими видами покриттями для підлоги він має безліч переваг. Він дешевий, легко вкладається, та й виглядає досить благородно. Деякі види ламінату іноді важко візуально відрізнити від дорого дерева, пише Мамины Шпаргалки.

Є у ламінату один недолік: на ньому дуже легко з’являються подряпини. Але позбутися їх дуже просто, знаючи деякі хитрощі. Про це ми тобі розповімо нижче.

Восковий олівець

Якщо подряпина не дуже глибока, скористайся восковим олівцем відповідного кольору. Купити його можна в будівельному супермаркеті або магазині канцелярії. Поверхню подряпини очисти від пилу, знежир її і нанеси олівцем шар воску по всій глибині і довжині. Дай йому підсохнути, після чого акуратно відполіруй поверхню сухою м’якою тканиною.

Замазка для ламінату

Така паста застосовується, якщо на ламінаті глибока подряпина. Купуєш її в магазині і дотримуєшся нашої інструкції.

Поверхню подряпини очистити від пилу, знежирити її і за допомогою шпателя рівномірно нанести замазку. Зайве видали вологою тканиною. Потім поверхню протерти сухою тканиною. Ходити по відремонтованій частині можна через пару годин.

Спеціальна замазка представлена в різноманітній кольоровій палітрі. Вона виготовляється з урахуванням складу, з якого виробляють ламінат, тому пристає до поверхні ідеально.

Гаряча мастика

Хід дій той же, тільки використовується гаряча мастика. Це, мабуть, найбільш незручний і небезпечний спосіб. Адже потрібно діяти дуже акуратно і швидко, щоб не вимазати всю підлогу і не обпектися.

Натуральний віск

Очисти подряпину від забруднень і знежир. Можна змішати віск зі звичайним кремом для взуття, відповідним за кольором, що тільки збільшить стійкість маси.

Заміна

Звичайно ж, якщо твій ламінат в жалюгідному стані і не просто в подряпинах, а в дірках, то його потрібно поміняти. Можна спробувати використовувати спеціальну шпаклівку, але якщо пошкодження великі, то вона буде швидко стиратися.

Читайте також: 5 способів без зусиль почистити кухонні шафки від жирного нальоту – прибрати навіть багаторічний наліт простіше, ніж здається

Тепер можеш хоч на ковзанах по дому пересуватися, адже ти знаєш, як прибрати подряпини! Знай, що в магазинах продаються спеціальні набори для усунення пошкоджень на ламінаті.

Зроби своє підлогове покриття ідеальним і поділися лайфхаком з друзями!

You cannot copy content of this page