fbpx

Поки дружина лежала в лікарні, таємно зробив ремонт на кухні. Але їй не сподобалося

У наші плани несподівано втрутився випадок. Все сталося так раптово – мою дружину госпіталізували, а ми вже запланували поїздку, і я оформив для цього відпустку. У підсумку на лікування пішло близько трьох тижнів, які необхідно було згаяти з користю, адже відпустку ми вже «втратили».

Правда, до цієї конструктивної думки я прийшов не відразу – спочатку просто «морально розкладався» – їв перед телевізором, нудьгував і звичайно їздив відвідувати дружину. Пара днів в такому режимі довела мене до нестями. Я вирішив, що потрібно зайнятися якоюсь справою. Мені в голову прийшла спонтанна ідея – зробити на кухні ремонт. Заодно порадувала думка про те, що зможу зробити сюрприз дружині на виписку.

На розробку дизайну і приблизний кошторис мого проекту пішов ще один день. Звичайно, потім потрібні були деякі корективи, які я вносив уже прямо по ходу. Мета, яку я собі поставив – зробити все в сучасному мінімалістичному стилі.

Фінансовою базою послужили засоби, які ми планували витратити на поїздку. Їх небагато не вистачило – довелося ще взяти невелику суму в борг у друзів.

До речі наша кухня до ремонту виглядала цілком пристойно і була функціональною, просто вона вже нам набридла, і я захотів її поміняти.

Спасибі другу, який зголосився мені допомогти і представив зайву пару рук, один би я звичайно промучився довше. Адже на демонтаж і винос будівельного сміття йде досить багато часу. Шпалер у нас на стінах не було, і в подальшому я спланував також обійтися без них, заодно ще зняв ненависну плитку з фартуха. На цьому місці виклав декоративну стіну з цегли. Замінив підлогу.

Меблі взяв на замовлення – дуже зручно! Приїхали, зробили заміри, все самі розрахували, привезли готовий гарнітур і встановили його. Навіть з термінами не затягли – так що я цілком все встигав.

Ось що у мене вийшло – дуже мінімалістично, стильно і якось свіжо. Особливу гордість викликає те, що придумував це все сам.

Інтер’єр такий світлий, новий – мені подобається в ньому абсолютно все. Я і техніку оновив, а щоб хоч якось компенсувати витрати – виставив свою стару б / у техніку на продаж.

Оцінка дружини

І ось я нарешті повіз дружину з лікарні додому. Вона чомусь була не в кращому настрої ще по дорозі, а я ж перебував у нетерплячому і радісному передчутті її реакції.

Звичайно, вона здивувалася – ось так сюрприз! Нова кухня. Розглядала, начебто раділа, але трохи пізніше в процесі експлуатації почала робити зауваження і скаржитися на незручності. Шкодувала про те, що я робив все без неї, не порадившись.

А потім вона ще поцікавилася в яку суму це все нам влетіло, та ще й про борги дізналася – і засмутилася ще більше.

В результаті цієї війни думка звелося до наступного – вийшло все красиво, дуже стильно, але раніше було зручніше, їй подобалося більше.

Минуло вже кілька місяців – вона начебто звикла. Але кожен раз натякає мені на те, що робити потрібно було ремонт все-таки разом. А я ж залишаюся при своїй думці – те, що я зробив, просто захват!

You cannot copy content of this page