fbpx

Полк “Азов” розповів про шанси вижити на території “Азовсталі”: деталі

Захисники Маріуполя дали пресконференцію із заблокованого заводу Азовсталь, який продовжують обороняти українські бійці.

Офіцер управління розвідки Ілля Самойленко розповів кілька варіантів розвитку подій для людей на заблокованому заводі “Азовсталь” і лише один з них, четвертий, прийнятний для них. Також він пояснює, що полон означатиме для українських бійців смерть.

1. “скласти зброю і просто чекати смерті – від бомби або від голоду”;

2. «втекти як боягуз, думаючи лише себе, забувши про обов’язок, ту присягу, яку дав. Так сталося з командиром морпіхів 36 бригади: він намагався втекти з міста з невеликою групою на бронетехніці, намагаючись прорватися»;

тут (з Маріуполя – ред.) не можна прорватися, але якщо думати лише про своє життя, будеш хапатися за будь-яку можливість, щоб це життя собі продовжити.

Це великий сором”.

3. «Скласти зброю та здатися»;

4. “А четвертий варіант – це єдиний спосіб, який буде гарантувати ваше життя і ви не будете соромитися того, що ви зробили – стояти і боротися.

Ми весь цей час знали, що полк Азов не має високих шансів на виживання, якщо нас візьмуть у полон і здатися для нас – це неприйнятно. Ми не можемо зробити такий великий подарунок ворогу”.

Як ми вже повідомляли , за даними полку «Азов» у Маріуполі від рук російських окупантів загинуло понад 25 тисяч людей, більшість із них мирні жителі.

Фото: скрін.

05/09/2022

You cannot copy content of this page