fbpx

Польський циклон загрожує Україні потопом

Погода над Центральною Європою зіпсувалася – в середині літа жителям довелося діставати парасольки і одягатися в вітрівки. Особливо, кажуть синоптики, дісталося Польщі, територію якої вже давно атaкує циклон. Атмосферні фронти, що сформувалися над Балтійським морем, де вони і набрали вологи, з часом тільки зміцнилися на території сусідньої країни і зараз рушили в Україну.

Пощастило, що зачеплять вони нас тільки “краєчком”, але в будь-якому випадку це означає, що без парасольки у вихідні краще з дому не виходити. Тим більше дощі можуть бути раптовими і досить сильними. А жителям деяких областей в певний час взагалі краще відсиджуватися з закритими вікнами – синоптики обіцяють грози і град.

Погіршуватися погода почала ще в четвер. Зайшли до нас “європейські” циклони, як зазвичай, з території західних областей, міста в яких почало підтоплювати ще в перший день візиту гостя з Польщі. Як розповіли синоптики, в зв’язку з підвищеним тиском в п’ятницю атмосферні фронти не зможуть занадто проявляти активність, а тому слід очікувати тільки короткострокових грозових дощів. Вони пройдуть по всій території країни, крім східних областей. Надалі тиск почне падати, а дощі посилюватися – вже в суботу вони дійдуть до сходу, і з цього дня будуть рівномірно поливати всі області без винятків. Грозові настрої збережуться.

– Погода буде мінливою, особливо вдень, місцями – з градом, – кажуть синоптики. – З неділі температура знизиться, але не набагато. Також найближчим часом на вулиці нас будуть супроводжувати шквали вітру.

Читайте також: Кабінет міністрів дав дозвіл дітям до 16 років подорожувати самостійно

Дощі і сильні зливи, які очікуються в Західній Україні, можуть стати небезпечними для жителів гірських місцевостей – внаслідок випадання великої кількості опадів можуть зійти селеві потоки. Звичайний атрибут дощових буднів в деяких місцевостях – затоплення вулиць і дворів, місцями – підтоплення будинків. На Львівщині та на Прикарпатті вже в п’ятницю прогнозується підйом рівня води в річках басейнів Сяну та Дністра – майже на метр.

You cannot copy content of this page