fbpx

«Її будуть довго пам’ятати”: пoмeрла дружина 41-президента США (фото)

Колишня перша леді США Барбара Буш пoмeрла у віці 92 років.

Про це повідомив представник родини Бушів Джим Макграт в twitter.

«Колишня перша леді Сполучених Штатів Америки і невпинний прихильник сімейної грамотності, Барбара Пірс Буш пoмeрла у вівторок, 17 квітня 2018 року в віці 92 років», – йдеться в повідомленні.

Барбара Буш представниця однієї з найвідоміших політичних сімей Америки, вона була дружиною одного президента – Джорджа Буша, і матір’ю іншого – Джорджа Буша молодшого. Ще один їхній син Джеб був губернаторм Флориди і теж балотувався в президенти.

Як перша леді, з 1989 по 1993 рік, вона опікувалася проблемою загальної грамотності і заснувала фонд сімейної грамотності.

У заяві на честь Барбари Буш, президент Дональд Трамп назвав її «захисницею американської сім’ї».

«Серед її найбільших досягнень було визнання важливості грамотності як фундаментальної сімейної цінності, яка вимагає підтримки і захисту», – сказав Трамп.

«Її будуть довго пам’ятати за тверду відданість країні і сім’ї, обом з яких вона служила незмінно добре», – додав він.

Читайте також: УВAГА РOЗШУК! В СТОЛИЦІ ПРOПАЛА 16-РІЧНА ЕММА БУРЯЧЕНКО

Син Барбари Буш Джеб написав: «Я виключно привілейований бути сином Джорджа Буша і виключно милостивої, товариської, веселої, смішної, люблячої,  розумної, витонченої жінки, яка була силою природи,  як Барбара Буш».

Мадлен Олбрайт, яка за президентства Білла Клінтона була першою жінкою, яка служила держсекретарем США, згадала Барбару Буш як «жінку неймовірної рішучості, розуму і співчуття, яка втілила кращі цінності Америки».

Барбара і Джордж Буші прожили разом 73 роки.

Джерело.

You cannot copy content of this page