fbpx

Поради для батьків: яk підiбрaти кращу мотивацію ходити до школи

Часто на початку навчального сезону батьки стикаються з тим, що важко підтримувати пізнавальний інтерес та навчальну мотивацію у дітей, яким після трьох місяців літніх канікул треба прокидатись й збиратись до школи, пише 24канал

Про це розповіла пcихoлог Вікторія Горбунова, пише на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони України Уляна Супрун.

1. Якщо дитина опирається і не хоче до школи, спробуйте спочатку розібратися, що саме її демотивує йти на уроки.

“Якщо школяр вважає завдання нудними – допоможіть знайти в них цікаве, покажіть як та де можна застосувати здобуті знання та вміння”, – йдеться у дописі.

Читайте також: ЗА НЕДОТРИМАННЯ – ШТРАФ: УКРАЇНСЬКИМ ВОДІЯМ НАГАДУТЬ ПРО ВАЖЛИВЕ ПРАВИЛО

2. Якщо дитина не певна в собі та своїх силах – підтримайте її, нагадайте час, коли все вдавалось, підкажіть, як зробити швидше та якісніше, давайте підказки, хваліть за успіхи, будьте поряд і будьте опорою.

3. Якщо дитина не хоче до школи через тиск інших людей чи знецінення – покажіть їй, що це не так, скажіть щось добре та особисте, підкресліть те, наскільки ви цінуєте свою дитину та її зусилля.

4. Допомагайте дитині розвинути власну мотивацію, в основі якої лежать не примус, а відчуття власної самодетермінованості (“мені це цікаво і потрібно”), компетентності (“я можу це зробити”) та добрих стосунків з людьми (“я відчуваю підтримку”).

You cannot copy content of this page