fbpx

Порошенко підписав указ про затвердження нового свята

Президент України Петро Порошенко підписав указ про затвердження 24 січня Дня зовнішньої розвідки. Свято будуть відзначати кожного року.

Відповідний указ Президента оприлюднено на сайті глави держави.

Як зазначається у тексті указу, розвідники зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності держави, захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз та об’єктів державної власності за межами країни.

З метою відродження національної розвідувальної ідентичності та започаткування сучасних традицій вшанування звитяг зовнішньої розвідки України постановляю встановити в Україні День зовнішньої розвідки України, який відзначати щороку 24 січня,– йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначають у Службі зовнішньої розвідки, 24 січня є символічною датою.

Зокрема, саме 24 січня 1919 року в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки, яка викривала ворогів УНР та потенційних супротивників в інших країнах.

“24 січня 2019 року зовнішня розвідка України на державному рівні урочисто святкуватиме своє 100-річчя, віддаючи шану цій славетній сторінці в багатовіковому літописі нашої держави та відроджуючи національну розвідувальну ідентичність”, – зазначили у прес-службі СЗР.

Джерело.

You cannot copy content of this page