fbpx

Порошенко скасував перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при ввезенні в Україну

Президент Петро Порошенко підписав закон, що передбачає скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні в Україну.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту № 5470-д на сайті Верховної Ради, передають “Українські Новини“.

У лютому парламент підтримав скасування перевірки відповідності транспортних засобів екологічним нормам при їх ввезенні в Україну.

Так, перевірка відповідності транспортних засобів екологічним нормам здійснювалася двічі: митницями при митному оформленні й територіальних органах з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ при проведенні державної реєстрації.

Також існувала проблема ввезення на митну територію України американських автомобілів і транспортних засобів, що були у вживанні й мають механічні ушкодженнях, оскільки сертифікат відповідності може бути виданий на такі транспортні засоби тільки після проведення їх переобладнання.

Зазначений закон скасовує норму про здійснення пропуску на митну територію України транспортних засобів за умови їхньої відповідності екологічним нормам і затвердженні положення про проведення відповідного екологічного контролю при державній реєстрації транспортних засобів.

У такий спосіб перевірка відповідності екологічним нормам буде здійснюватися тільки при його реєстрації.

Читайте також: На українців чекає найспекотніше літо за останні 30 років

You cannot copy content of this page