fbpx

Порошенко: “Воєнний стан ще на 100% не закінчився”

Незважаючи на те, що воєнний стан в Україні офіційно завершився, певні заходи, запроваджені під час нього, імовірно, триватимуть, повідомляє Канал 24.

Зокрема, з такою пропозицією у бік Державної прикордонної служби виступив Президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО.

Читайте також:
Українці отримають рекордні за розміром платіжки за опалення: чому і що з цим робити

“І я прошу, Петра Олександровича(голова Держприкордонслужби Петро Цигикал – 24 канал), внести пропозицію щодо продовження тих чи інших засобів, які не напряму є пов’язаними з воєнним станом”, – зауважив він.

За словами українського гаранта, дії прикордонників “було визнано абсолютно виправданими,” попри те, що їх “так багато критикували”.

“Якщо ви визначите необхідність продовження відповідних засобів, я як президент і, впевнений, що члени РНБО, підтримаємо ваші пропозиції”, – підсумував український лідер.

Нагадаємо, о 14:00 26 грудня воєнний стан перестав діяти у 10 областях України. За словами Петра Порошенка, таке рішення було ухвалювати непросто, оскільки агресія Кремля щодо України триває. Водночас він зауважив, що оборонні можливості ЗСУ, а також інших секторів оборони та безпеки значно зросли, що і зіграло на користь призупинення воєнного стану.

You cannot copy content of this page