fbpx

Портнов місяць тому втік з України – «Схеми»

За даними програми «Схеми», Андрій Портнов понад місяць тому виїхав з України через Закарпаття.

За даними джерел програми, 3 червня 2022 року Портнов виїхав у сусідню Угорщину через пункт пропуску “Чоп (Тиса)” у Закарпатській області.

На журналістське звернення до Держприкордонслужби України з проханням пояснення причини підстав на яких 48-річний Андрій Портнов перетнув кордон під час дії військового стану, там відповіли, що не нададуть відповіді, бо “зміст запиту стосується надання персональних даних, що регламентується законом України “Про захист персональних даних”.

Відповідний запити “Схеми” направили і в СБУ, але ще не отримали відповіді.

Нагадаємо, що Портнов вів свою антиукраїнську пропаганду через телеканал NewsOne. Проєкт UkraineWorld від Internews Ukraine у своєму дослідженні 2020 року встановив, що «Портнов активно намагався дискредитувати українську Революцію Гідності та подальші проєвропейські реформи в країні, а також просувати антизахідні програми, залучаючи до цього інтернет-ботів».

У березні 2022 року “Схеми” розповідали, що родина Портнова володіє нерухомістю в Москві, а сам Портнов має цілу фортецю під Києвом.

Портнов внесений в базу «Миротворця», де його пов’язують з Сурковим та його проектом «Новоросія».
Також з грудня 2021 року Андрій Портнов перебуває під санкціями США.

Проте, Рада нацбезепки й оборони України не ввела щодо Портнова санкцій. У вересні 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов пояснював це так: “У нас стільки загроз, крім Портнова, таких, як Портнов, – дуже і дуже багато. Але треба мати аргументи, докази”.

Фото: 24 канал.

07/12/2022

You cannot copy content of this page