fbpx

Посадка моркви без проріджування: дана технологія позбавила мене від зайвої метушні на грядці. Рекомендую!

Весна вже настала, а значить, настав час запасатися якісним насінням, діставати із затишного місця лопати, граблі, лійки та інший інвентар.

Зимовий відпочинок залишився позаду, а дух «лихоманки сіяння» просто витає в повітрі.

І сьогодні ми поділимося секретом, як збільшити урожай моркви за рахунок хитрого способу посадки. Напевно, багато хто стикався з необхідністю постійно проріджувати ці коренеплоди. Тому посадка насіння моркви без зайвої метушні нашим методом стане справжнім порятунком. Обов’язково випробуйте, адже навесні і так багато турбот.

Посадка моркви

Густо посаджені коренеплоди заважають один одному, тому заради гарного врожаю їх доводиться проріджувати. Найчастіше моркву спочатку рясно поливають, щоб було легше висмикувати, і проріджують пінцетом. Однак вирішити проблему можна ще раніше – в момент посадки.

Для нашого способу знадобиться каструля  (на 3 л.), лійка, 2-літрова пластикова пляшка, 3 столові ложки крохмалю (або борошна) і приблизно 2 столові ложки насіння моркви.

Насамперед, слід приготувати клейстер. Краще брати все ж крохмаль, адже в такому випадку рідина вийде напівпрозорою, що допоможе правильно посадити моркву. З борошном це зробити складніше.

ПРИГОТУВАННЯ:

Воду вилий в каструлю і постав на вогонь. Крохмаль розведи в чашці з водою кімнатної температури.
Коли вода в каструлі закипить, додай туди розведений крохмаль і трохи прокип’яти на повільному вогні. При цьому помішуй, щоб клейстер вийшов однорідним.

Маса повинна бути досить густою, але при цьому легко капати з ложки. Якщо вийшла дуже густою – розведи водою. Клейстер готовий!

Остуди рідину і заповни нею пляшку. Розмір пляшки пропорційний обсягу насіння моркви. Так для 1 ст. л. насіння досить літрової пляшки. У нас же 2 ст. л. насіння, тому і ємність використовуємо дволітрову. Причому пляшку потрібно не доливати на 150-200 мл, щоб помістилося насіння і можна було збовтати вміст.

Тепер поклади насіння в попередньо заповнену клейстером пляшку. Зробити це можна за допомогою лійки. Не забудь лійку просушити, інакше насіння буде прилипати. Закрий пляшку корком і збовтай, щоб насіння рівномірно розподілилося всередині. Має вийти приблизно так.

Читайте також: Морква сходить на 3-5 день після сівби! як посіяти моркву без прорідження, але зібрати великий врожай

Тепер можна приступати до посадки. Спочатку випробуй пляшку на маленькій ділянці, щоб зрозуміти, з якою швидкістю слід вести пляшку, розподіляючи насіння з ідеальними проміжками. Головне, не зробити густіше, ніж потрібно. Також відзначимо, що перед посадкою грядки слід рясно полити, а відстань між борозенками повинна бути не менша 20 сантиметрів.

Посадка моркви навесні за даною технологією позбавить від зайвої метушні на грядці – коренеплоди не доведеться проріджувати. Ще одна перевага в тому, що клейстер довго не вивітрюється, залишаючи для насіння необхідну вологу. Це дозволяє розраховувати на раннє проростання моркви і швидкий урожай.

А які секрети посадки моркви ти знаєш? Поділися досвідом в коментарях.

За матеріалами – Головні новина.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page