fbpx

“Потрібно готувати валянки і шубу”: синоптик повідомив про хвилю 30 градусних морозів в Україні

У лютому Україну накриють морози до 30 градусів, така температура буде зберігатися протягом чотирьох днів.

Про це в коментарі OBOZREVATEL повідомив народний синоптик Леонід Горбань, зазначивши, що українцям пора запасатися теплими речами.

“З 24 по 28 січня на півночі України очікуються морози до 14 градусів, у Києві температура коливатиметься у межах -8… -10 градусів. Із 29 по 31 січня буде відлига, навіть до +1 градуса вдень. У цей період очікується сніг, але через теплу погоду, він буде мокрим”, – прогнозує синоптик.

Лютий, як каже Горбань, стане найбільш морозним місяцем зими.

“Перші числа лютого будуть морозними – до -13 градусів, 4-5 лютого морози трохи ослабнуть, а із 5 числа уже потрібно готувати валянки і шубу, температура почне різко знижуватися, 8 лютого дійде до -20… -25 градусів, а вночі і до 30 градусів морозу в північних областях. Така температура збережеться до 12 лютого”, – заявив він.

Потім, за прогнозами Горбаня, морози почнуть слабшати до -5 градусів, а з 25 лютого очікується відлига. Місяць обіцяє бути досить сніжним.

Не тішить погода і на березень, який, за прогнозами синоптика, теж буде досить морозним.

“У цьому році: якщо в січні березень, то в березні січень. Перші десять днів весни будуть морозними – від -7 до -14 градусів буде доходити. А в 20 числах ще будуть триматися нічні морози, очікується сніг”, – розповів він.

You cannot copy content of this page