fbpx

Потужна молитва, яку слід відмолити саме сьогодні, на Різдво Івана Хрестителя

Головна молитва, яку слід прочитати кожному на Різдво Івана Хрестителя — 7 липня

7 липня відзначають Різдво Іоанна Предтечі. Повна назва цього свята виглядає наступним чином – Різдво чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Іван Хреститель — найбільший святий після Діви Марії. Про нього Ісус Христос казав:

«Серед нapоджених жонами не поставав пророк, більший від Івана Хрестителя» (Лк.7:28). Іван Хреститель прославляється Церквою, як «янгол, і апостол, і мyченик, і пророк, і свічар, і друг Христів, і пророків печатка, і заступник старої та нової благодаті, і серед народжених пречесніший, і світлого Слова глас».

Перш ніж почати свою проповідь, Іоанн багато років жив в пустелі – готувався до свого служіння постом і молитвою. Носив грубий одяг, харчувався одними медом і сараною. Коли йому виповнилося тридцять років, Бог звелів йому вийти з пустелі і проповідувати пришестя Христа.

МОЛИТВА

Святий Іване, предтече і христителю Господній. Тебе послав Господь, щоб дати свідчення про світло і щоб увірували всі в те правдиве світло, яке прийшло у світ просвітити кожну людину. Ти – всехвальний пророк, більший від усіх пророків. Вони проповідували Христа Ісуса словами, а ти вказав на нього рукою і мовив: «Це Агнець Божий, що бере на себе гріхи світу».

Ти проповідував покаяння, ти хрестив розкаяних у Йордані, ти вдостоївся своєю рукою торкнутись голови самого Царя і Бога. Ти – перший мyченик, ти – посників і пустельників наставник, ти – вчитель чистоти, ти – близький друг Христа. Тебе прошу, до тебе припадаю: не відмов мені в заступництві. Нехай моє життя відновиться справжнім покаянням, немов другим хрещенням.

Читайте також: Особлива ніч у році: як з користю для себе провести ніч на Купала, як правильно загадати бажання

Випроси мені ласку прощення усіх гріхів і повернення на дорогу справжнього християнського життя, щоби з твоєю допомогою я жив(жила) у Божій благодаті і зміг(змогла) колись увійти в царство вічного життя.

Амінь.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page