fbpx

Потужна притча про зневіру: Багато років тому Диявол вирішив похвалитися і виставив на загальний огляд всі інструменти свого ремесла

Кожен з нас хоча б раз переживав ситуації, в яких здавалося б, немає виходу. Деякі намагалися триматися на хвилі позитиву, а інші – впадали у відчай. Зневіра – це та ж лінь, тільки гірше. Від зневіри і тiлом oслабнеш, і духом. У такі дні нічого не хочеться робити, все стає сірим і тьмяним. Ми підготували для вас дуже мудру притчу про цю безнадійну зневіру.

Багато років тому Диявол вирішив похвалитися і виставив на загальний огляд всі інструменти свого ремесла. Він акуратно склав їх у скляній вітрині і прикріпив до них ярлики, щоб всі знали, що це таке і яка вартість кожного з них.

Що це була за колекція! Тут були і блискучий Кинджал Заздрості, і Молот Гніву, і Капкан Жадібності. На поличках були любовно розкладені всі знаряддя Страху, Гордині і Нeнависті. Всі інструменти лежали на красивих подушечках і викликали захоплення кожного відвідувача Пекла.

А на найдальшій полиці лежав маленький непоказний і досить пошарпаний дерев’яний клин з ярликом «Зневіра». На подив він коштував більше, ніж всі інші інструменти, разом узяті.

На питання, чому Диявол так високо цінує цей предмет, той відповів:

Читайте також: Ціна відкуплення: притча, яку варто прочитати саме у час Великого посту

– Це єдиний інструмент в моєму арсеналі, на який я можу покластися, якщо всі інші виявляться безсилими, – і він з ніжністю погладив дерев’яний клин. – Але, якщо мені вдається вбuтu його в голову людини, він відкриває двері для всіх інших інструментів.

Тому не даваймо місця зневірі в нашому житті, а відкриваймо ширше двері серця і розуму на дію Святого Духа!

За матеріалами – Християнські історії та притчі.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page