fbpx

“Повинна була боронити Москву і призначалася для ведення контрудaрів у разі війни з НАТО”: у британській розвідці розповіли, яку саме армію практично знищили ЗСУ у Харківській області

Наші героїчні ЗСУ метр за метром ціною власного життя звільняють Українську землю від окупантів. Нещодавно Британська розвідка повідомила про те, яку саме армію було практично знищено нашими воїнами у Харківській області.

Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані британської розвідки 13 вересня у Twitter Так повідомило, що 1-ша гвардійська танкова армія РФ зазнала значних втрат у Харківській області.

Цитуємо повідомлення:

“Частини російських військ, виведених із Харківської області протягом останнього тижня, були з 1-ї гвардійської танкової армії (1-ша ГТА), яка підпорядковується Західному військовому округу (ЗВО).

1-ша ГТА зазнала важких втрат на початковому етапі вторгнення і не була повністю відновлена до контрнаступу України в Харкові”.

Окремо у заяві зазначили, що 1-ша ГТА була однією з найпрестижніших армій Росії. Вона виділялась для оборони Москви і була призначена для ведення контрударів у разі війни з НАТО.

Британська розвідка додає, що Росії, швидше за все знадобляться роки, для відновлення цього потенціалу.

13,09,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page