fbpx

Про багача і гуцула

Панок у костюмі Brioni, взутті Gucci, сонцезахисних окулярах RayBan та YSL-краватці висунув голову з вікна джипа і питає гуцула:

– Якщо я скажу, скільки корів і телят у вашому стаді, то дасте мені теля? Гуцул зиркнув на панка, що той певно є шишкою, повернув лице на своє стадо, яке мирно паслося, і каже:

– Най буде! Тогди беріт! Багач паркується. Дістає свій мобільний iphone Xs, заходить на сторінку НАСА, там запускає супутниковий GPS, отримує точні координати свого місцезнаходження, перекидає їх на інший супутник NASA, той сканує територію і відтворює у фотці з надвисокою роздільною здатністю. Панок відкриває фото в Adobe Photoshop, експортує її для обробки зображення у спеціалізований заклад в Гамбурзі… Через кілька секунд отримує електронного листа з описом обробленої фотки. Отримує доступ до бази даних MS-SQL через електронну таблицю Excel, і через кілька хвилин має інформацію. Видруковує повнокольоровий звіт на 150 сторінок своїм міні принтером, і каже гуцулові:

– У вас є 1586 корів та телят.

– Правильно! Берітси телєтко, яке вам сподобалоси. Гуцул, розвиваючись, спостерігає, як панок вибирає серед тварин і запихає до багажник свого джипа. Тоді каже:

– Якщо я вповім, де пан робе, ци звернете ме телєтко? Панок подумав “звідки таке зачухане може знати, хто я” і каже:

– Чому б і ні?

– Ви депутат з Верховної Ради! – Випалив гуцул.

– Так – каже панок здивовано, – як ви про це здогадалися?

– Дуже просто, – відповів гуцул. – Ви опинилиси туй, хоть ніхто вас сюда не кликов, хочете плату за відповідь, яку я знов наперед і ніколи би в вас не питовси. Ваша машьина стоїт задом до стада, тому порахувати ви не можете. Знациси ви скористалиси смартфоном через супутник. Оскільки у нас своїх супутників не є, то ви скористали з іноземного. Тому теперво на моїх очах ніби-то заради мене викинули до віходку кілька сотень тисіч дулярів. Аби показати мені, жи ви розумніший, ніж я… Гуцул віддиховси. – А ще ти, нендзо, ніц не знаєш, як жиют прості люде, І ніц не знаєш про корів. Бо то стадо овец. Зараз випусти з багажника мого пса і бігом звідси, поки я тебе не догнов.

Оповів: Victor Mishalow

Джерело.

You cannot copy content of this page