fbpx

«Про жодні “коридори” не може бути й мови», – президент Литви відреагував на погрози росії

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що уряд Литви має негайно розпочати консультації з Європейською комісією щодо реалізації санкцій щодо калінінградського транзиту.

“Уряд має негайно розпочати консультації з Єврокомісією, щоб запроваджені санкції не завдали шкоди ні інтересам Литви, ні міжнародним угодам. Тільки спільними зусиллями ми досягнемо того, щоб санкції щодо країни-агресора були болючими”, – заявив Науседа.

Він сказав, що консультувався з питання транзиту з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і підкреслив, що Литва не піде на поступки Росії.

“Зрозуміло, що Литва повинна і буде застосовувати санкції ЄС. Литва повинна і зберігатиме контроль над товарами, що провозяться через її територію, і про жодні “коридори” не може бути й мови, як не може бути й мови про поступки Росії у відповідь на погрози Кремля”, – зазначив Науседа.

Нагадаємо, Литва обмежила транзит підсанкційних товарів в тому числі сталі та чорних металів до Калінінградської області, посилаючись на роз’яснення ЄС. Москва заявила, що транзитні обмеження порушують міжнародні угоди і пригрозила «відповіддю».

Фото: unian.net.

06/25/2022

You cannot copy content of this page