fbpx

Тисячі литовців вийшли проводжати Bayraktar, який відправили до України

У середу, 6 липня, близько десяти тисяч людей прийшли на авіабазу в литовському місті Шяуляй, щоб провести в дорогу безпілотник Bayraktar, на який литовці збирали гроші, а компанія-виробник погодилася передати безоплатно.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на литовський телеканал TV3.

Був присутній на заході особисто і  керівник компанії-виробника дронів Baykar Defence Халук Байрактар – зять турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана. Він зауважив, що у Туреччині такого ажіотажу через відправлення Україні Bayraktar – немає.

“Bayraktar став символом надії та спротиву. І ця кампанія почалася у Литві. Сотні тисяч людей долучились до цієї справи. Як компанія, ми хотіли зробити дещо більше, не могли продати, тому вирішили приєднатися до цієї кампанії й передати Bayraktar як подарунок. Я пишаюсь, що зараз тут, я здивований такою увагою”, – сказав Халук Байрактар.

Литовці розповіли журналістам, що “дуже щасливі”, переживають “невимовні відчуття”, бажають Україні успіху – і здивовані, що Bayraktar у житті має менший вигляд, аніж їм здавалося.

Також на акції були присутні ініціатор збору, литовський журналіст Андрюс Тапінас, посол України в Литві Петро Бешта і міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас.

“Я вкрай натхненний лідерством литовської нації. В їхньому уявленні, якщо треба зробити правильну річ, то ніщо не стане на заваді. Величезне дякую всім їм, оскільки всі вони доклалися і передали кошти для цієї надзвичайної пташки”, – сказав посол.

Фото: Твіттер Andrius Tapinas.

07/08/2022

You cannot copy content of this page