fbpx

Пробуючи солоні огірки у всіх, хто не знає цього рецепта, ні разу не їла смачніших! Рецепт , яким користуюся вже 20 років

Найсмачніший рецепт солоних огірочків, яким користуюся вже 20 років. Я отримала його, коли вчилася у сільської бабусі- травниці, в глухому селі.

До того моменту вважала, що все огірки жахливі в солінні – м’які, водянисті, несмачні. До цього часу, пробуючи огірки у всіх, хто не знає цього рецепта, ні разу не їла смачніших!

Я- вегетаріанка і для мене дуже важливі свіжі овочі взимку, тим більше свої! Рецепт простий, результат – супер! Секрет – солона вода (колодязна або джерельна)! Отже, починаємо!

У огірків зрізаємо кінчики і занурюємо їх у відро з солоною! водою на 12 годин (3 повні столові ложки солі на 1 літр води). Потім в простерилізовані (я на пару) банки на дно – наприклад 3-х літрова банка-закладаємо: хрін повний невеликий лист з ніжкою, 4-5 порічкових листів, 3 листка вишні, 2 суцвіття кропу + 6-8! порізаних на дольки зубчиків часнику (бо порізаний часник виділяє більше ефірних масел!).

Читайте також: Мариновані огірки в банці з червоною смородиною – пікантні і хрусткі

Cтав огірочки впритул і зверху знову кладемо 5-6 смородиновий листочків, 2 парасольки кропу, 1 листок дуба, 6-8 порізаних зубчиків часничику і за смаком можна листочки базиліка і тархуна. Але можна і без них.

Заливаємо водою (на 1 літр-2 повні ст. ложки солі). Ми залишаємо на добу або дві, потім зливаємо запашний настояний розсіл в чайник, кип’ятимо і заливаємо в банки! Можна закатати, а можна під капронові кришки. Секрет в первинному вимочуванні огірків в солі, тому що сіль не дає воді розм’якшити огірки, перекриваючи доступ і консервують проходи.

Спробуйте рецепт наших прабабусь і згадайте добрим словом пані Антоніну, яка збирає дійсно старовинні рецепти. Присягаюсь, що більше ви ніколи не будете робити огірки інакше!

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page