fbpx

Прохання до жителів маленьких містечок і сіл – ваша допомога безцінна з додатком єППо

Розробники сповіщення єППО розповідають, що виявити ракету, яка низько летить, а тим більше теперішніх «шахедів» дуже складно. Тому ваша пильність – може врятувати десятки життів. Ракети дуже підступні –вони мають маршрут, зазвичай, по малонаселених пунктах, де немає нашої системи ППО і їх виявити неможливо.

«22. 10. 22 зранку на Півдні України відбулося перше бойове застосування додатка єППО по російській крилатій ракеті. “Калібр” летів на дуже малої висоті, завдяки особливостям рельєфу місцевості локаційно не спостерігався. Але декілька пильних громадян побачили ракету і щойно сповістили військових за допомогою додатка єППО. Наші зенітники за кілька секунд отримали цілевказання, мали достатньо часу та без зайвих проблем, як на тренажері збили “Калібр” з ПЗРК “Ігла”. Красені, велике дякую!», – повідомляють розробники додатку.

Вони наголошують, що система спрацювала саме так, як і мало бути – для відстеження низьколітаючих дозвукових крилатих ракет, перш за все Калібрів.

«Щиро вітаю нас, конструкторську групу “Технарі” та всіх українських програмістів, які долучились до створення першої в Світі мережевої системи ППО.

Дякую військовим фахівцям ППО за конструктивну критику та невдобні питання на етапі розробці єППО. Дякую командуванню ОУ “Південь”, ПВК “Південь” та ВМСУ за підтримку ідеї та її реалізації», – дякують розробники волонтерам та чиновникам.

Вони акцентують увагу на тому, що великою цінністю для ППО України, є дані з сільської місцевості про ракети і шахеди росіян.

«Вони найчастіше йдуть по низинах в малонаселених районах. Тому велике прохання до вас, допоможіть своїм близьким, родичам, сусідам та знайомим знайти і встановити додаток єППО. Це дуже важливо, це можливість врятувати життя людей», – пишуть розробники і просять про поширення даної інформації.

You cannot copy content of this page