fbpx

Пропоную розділити вартість подарунка порівну, — розумно сказала вона, — замість двох речей купимо одну, але справді потрібну та якісну

День народження Віри Олегівни, моєї свекрухи, на початку весни — першого березня. 55 років, ювілей. З розмахом ми ніколи не відзначаємо. І зараз мама вирішила не зраджувати сімейній традиції. Прийдуть брат чоловіка з дружиною, сім’я її сестри та близькі подруги. І ми, певна річ.

Мій чоловік почав хвилюватися про подарунок.

– Думаю, п’ять тисяч на подарунок мамі витратити можна, – вирішив чоловік, – букет купимо, щоб було пристойно. Хороша ідея?

Я не була впевнена, що свекруха оцінить нашу люб’язність і порадилася з Лізою – дружиною чоловікового брата.

— Пропоную розділити вартість подарунка порівну, — розумно сказала вона, — замість двох речей купимо одну, але справді потрібну та якісну.

Тут ми міцно замислилися. Свекруха, на відміну від нас, живе добре. Розмір одягу не знаємо. Домашніх вихованців не тримає. Посуд купити? Навіщо?

– Давайте, я спочатку перевірю, що є взагалі в магазинах, – першою здалася Лізка, – дочка в мами посидить. Будьте на зв’язку!

Ми погодились. Ліза у нас ділова жінка. Незабаром вона зателефонувала.

— Я застрягла в парфумерії, — радісно повідомила Ліза, — тут є улюблені мамині духи, але стоять пристойно. Вісім тисяч! Для нас це цілий статок. Зате об’ємний флакон. Беремо?

– Купуй. Ми свою частину сплатимо пізніше. Сама розумієш, зараз я з дитиною, прибігти до тебе і гроші віддати не зможу.

Так і вирішили. Але до мене прийшла мама несподівано і я вирішила поглянути, що за шикарний магазин знайшла Ліза.

І тут я побачила чудову табличку з акцією на вході у магазин: другий аромат у подарунок.

Увечері я скаржилася Микиті:

— Дивись, як цікаво виходить! Вона потрапила на розпродаж – купила парфуми за вісім, а ще й другий флакон безкоштовно дістався? За що ми маємо платити? Я не згодна! Адже так нечесно. Давай, дзвони їм і кажи, що ми відмовляємось від угоди! Ми купуємо подарунок самостійно, без їхньої участі.

Якщо з братом чоловік зумів домовитись, то моєї логіки Ліза не зрозуміла:

— Яка тобі справа, що я собі узяла?! – доводить вона. – Цей аромат скрізь коштує не дешево. А те, що мені пощастило, не відміняє того факту, що я заплатила за основний подарунок свої гроші.

– Не буду, – уперто стою на своєму, – подумай. Навіщо мені платити, якщо два флакони за ціною одного? Логічно? Тобто подарунок виходить тільки від вашої родини.

– Ні, я не згодна, – сперечалася Лізка. – Я взяла духи собі, так. Але до свекрухи вони жодного стосунку не мають. Повинна бути сплачена повна вартість. Поглянь на цінник. Другий флакон коштував гривню і термін придатності там майже вийшов.

Чоловік просить не нагнітати зробити так, як ми домовлялись, але я не збираюсь цього робити. Так не чесно і не справедливо, хіба ні?

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page