fbpx

Прописка по-новому: чи слід впускати в дім ревізорів, які будуть перевіряти прописку

Впускати ревізорів, які можуть отримати право перевіряти, чи проживає людина за адресою, яка вказана у паспорті, чи навіть оглядати особисті речі не обов’язково.

Про це повідомив заступник голови правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук у прямому ефірі 24 Каналу.

За словами Тимощука, таких ревізорів можна до квартири не впускати, адже, по-перше, цей законопроект ще не затверджений, а по-друге, Конституція України гарантує недоторканість житла.

“Я думаю, що це положення у законопроекті реформ буде зняте. Адже він надсилався на експертизу в різні відповідні установи, зокрема, членам робочої групи при Міністерстві внутрішніх справ і майже всі норми цієї реформи піддали критиці”,– сказав заступник голови правління Центру політико-правових реформ.

Читайте також: “Місяць на реєстрацію, перевірки на дому, і великі штрафи”: чого очікувати українцям від нових правил прописки

Він також вважає, що концептуально цей законопроект має правильний напрямок. Це європейський принцип, і він має позитивні якості, зокрема, це зміна самого підходу до прописки: люди просто декларуватимуть своє місце проживання, замість дозвільної системи, коли треба приносити документи особисто.

Звичайно, це потребує певного балансу. Тому, якщо громадяни повідомлятимуть неправдиві відомості, то за це їх зможуть притягнути до кримінальної відповідальності, – зазначив Тимощук.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку та торгівлі України презентувало законопроект, завдяки якому українці можуть зареєструвати прописку онлайн та відмовитись від окремого штампу у паспорті.

You cannot copy content of this page